Hlavní obsah

Rozhovor s vítězem červnové etapy na Eurotipu

Přinášíme vám krátké interview s vítězem červnové etapy tipovací soutěže na Eurotipu. Stal se jím 24letý supervizor z Pardubic pracující v elektrovýrobě, který na Eurotipu soutěží pod přezdívkou martin11.

Foto: Eurotip.cz

Soutěž Eurotip.cz

Článek

Jak těžké pro vás bylo v červnu vyhrát a jak velkou roli v úspěchu hrálo štěstí?

Štěstí hrálo v mém úspěchu určitě značnou roli, stačil jeden zápas špatně a mohl jsem být úplně jinde. Velmi záleží na začátku měsíce, když se vám povede jeden dva tikety hned z kraje, tak je to dobré a máte počáteční kapitál. Můžete pak dát více tiketů a ne se stresovat tím, že jestli tohle nevyjde, tak jsem na 0. Já jsem měl docela štěstí na Wimbledon. I když tenis moc nesázím, tak právě tomuto sportu mohu děkovat za vítězství. Asi ho budu muset začít sázet více :-)

Kolik věnujete sázení času, jaké byly vaše začátky?

Většinou je to tak 2-3 hodiny denně, záleží na dalších okolnostech. Sázím již mnoho let, začátky byly samozřejmě takové ty klasické, tedy sázel jsem dle velkých a zvučných jmen na tzv. "tutovky". Později jsem svoji strategii přehodnotil a začal sázet mnohem více racionálně - tedy dle informací (typu aktuální forma, zranění apod.), které jsem si k zápasům sehnal.

Na jaké sporty se specializujete?

Nejraději mám hokej a fotbal, v období okurkové sezóny sázím občas na tenisy, které mě v poslední době k překvapení mne samotného dost vycházejí. Začínám také pronikat do tajů baseballu, což dle mne v dalších bojích může být docela výhoda (Eurotip.cz nabízí ve své nabídce i zápasy americké MLB, pozn. redakce). Tak trochu se vyhýbám házené, basketbalu a jiným sportům. V těchto soutěžích se moc neorientuji a tak je sázím jen na radu dobrých přátel.

Sázíte v kamenných pobočkách nebo on-line?

Většinou sázím spíše v kamenných pobočkách - zde rozhoduje především můj osobní pocit, přeci jenom když držím peníze v ruce tak je to jiné než na internetu, kde mám občas pocity, jako bych sázel za body :-) U internetové kanceláře bwin jsem ale sázel a nyní mám velkou radost z připsané výhry.

Jste ziskový ze sázení za reálné peníze? Počítáte si nějaký index úspěšnosti?

Jsem v plusu, ale nikterak závratné částky to nejsou, spíš takové lehčí přilepšení. Statistiky si dělám. Tak například u významnějších sólo tipů, kterých podám zhruba 15-20 za měsíc, mám za posledního půl roku yield (zisk vyádřený v procentech) okolo 30% (v praxi to znamená, že za každou vsazenou tisícikorunu vyhraje 1300 korun a zisk tedy činí 300 Kč,  pozn. redakce).

Jak dlouho soutěžíte na Eurotipu a co se vám na něm nejvíce líbí?

Nejsem si tím úplně jistý, ale určitě jsem na Eurotipu přes půl roku. Nejlepší je poměření s ostatními tipéry a že jich na Eurotipu je!

Myslíte si, že se vám někdy podaří svůj úspěch na Eurotipu zopakovat?

Doufám, že ano, ale bude to opravdu velmi těžké. Určitě hodně  záleží na štěstí, ať na vašem nebo tom soupeřů. Musím mít dobré tipy, trochu štěstí a moji soupeři o trochu míň :-)

Reklama