Hlavní obsah

Detroit se po All-Star Game představí v Seattlu

Jako vedoucí tým Centrální divize Americké ligy vstoupí do druhé části sezony detroitští Tygři. Svůj náskok na Cleveland mohou dnes ještě zvýšit, pokud uspějí na stadionu Seattlu.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Baseballisté Detroitu v této sezoně jen potvrzují, že jejich loňské výsledky nebyly náhodné. Donedávna nejhorší mužstvo MLB se před rokem dokázalo dostat na divokou kartu do play off a jejich letošním cílem nemůže být nic menšího. A za účastí ve vyřazovacích bojích zatím Tigers kráčí sebevědomě; po pěti výhrách v řadě mají nyní bilanci 52-34, jsou v čele Centrální divize a jediné vítězství je dělí od toho, aby byli nejlepším týmem soutěže. Hlavní podíl na tomto úspěchu mají pálkaři - v první části sezony si tým vedený Maggliem Ordonezem, Garym Sheffieldem a Carlosem Guillenem doběhl pro 512 bodů a v ofenzivních statistikách tak s přehledem kraluje. Slušně si ale vedou také nadhazovači, což platí i o Andrewu Millerovi, kterého dnes Detroit pošle na kopec. Teprve dvaadvacetiletý mladík bez zkušeností má na svém kontě bilanci 4-2 a průměr 3.31 oběhů na zápas. O jeho kvalitách se naposledy mohl přesvědčit silný Boston, kterému Miller během sedmi směn povolil jediný oběh.

Dnes ho ovšem nečeká snadný zápas. Detroit se představí v Seattlu, jednom z nejpříjemnějších překvapení letoška. Mariners, loni poslednímu mužstvu Západní divize, se konečně zase začalo dařit a třemi vítězstvími před All-Star Game zahájili stíhání vedoucích Los Angeles Angels. Silný je Seattle s bilancí 27-15 především doma - lepší jsou už jen Cleveland, Milwaukee, Angels a Boston - a před pauzou na zápas hvězd navíc Mariners dokázali třikrát v řadě uspět na půdě Oaklandu. Úkol zastavit nejsilnější útok soutěže dnes připadne nadhazovači Felixi Hernandezovi. Jednadvacetiletý Venezuelan je největší naděje Mariners pro nadcházející sezony. Už před dvěma lety začalo být zřejmé, že jde o velmi talentovaného hráče, loni se však trápil a letos má i přes skvělý start výkyvy. Nepovedený zápas proti Bostonu na konci června byl ale zatím posledním klopýtnutím Hernandeze; v Kansasu poté vydržel osm směn, během nichž si domácí doběhli pro pouhé dva body, a v Oaklandu naposledy nedovolil Athletics během dalších osmi směn jediný bod.

Hernandezovi věří bookmakeři i dnes, proto Seattle vypsali jako favorita zápasu s kursem 1.70. Pokud si myslíte, že si Detroit s Mariners poradí, vsaďte si na hosty - kurs je 2.20.

Reklama