Hlavní obsah

Almagra dnes čeká Horna

Velmi slušné obsazení má probíhající tenisový turnaj ve švédském Bastadu. Na listině hráčů nechybí ani Španěl Almagro nebo Peruánec Horna, který si hned v úvodním kole poradil s turnajovou jedničkou Robredem.

Článek

Čest španělského tenistu dnes bude rozhodně proti Hornovi chtít napravit Almagro. Pro něj je antuka bezesporu nejsilnějším povrchem, což potvrdil ve Valencii, kde si připsal svou celkově druhou trofej pro vítěze podniku ATP. Na ostatních turnajích mu bohužel moc nepřál los; v Barceloně narazil na v tu chvíli v životní formě hrajícího Volandriho, v Římě měl hned ve druhém kole za soupeře Rogera Federera. Rozhodně lépe se mu vedlo následně v Hamburku, kde si v prvním kole hladce poradil s Nizozemcem Verkerkem, poté porazil svého krajana a loňského vítěze hamburského podniku Robreda. Následně vyšel vítězně i ze zápasu s Argentincem José Acasusem, ale poté jeho cesta skončila - ve čtvrtfinále podlehl Hewittovi.

Velké plány měl pro Roland Garros, což potvrdil v prvním kole s Američanem Gimelstobem, kterého porazil hladce ve třech setech. Ve druhém kole na něj čekal domácí Llodra, jenž neměl být pro tohoto Španěla složitou překážkou. Ale Francouz bojoval a v pětisetové bitvě nakonec Almagra udolal. Chuť si rodák z Murcie nespravil ani na Wimbledonu, kde hned na úvod vypadl s Tursunovem. V Bastadu se však vrátil zpět k antuce, na níž si už poradil s Prpičem i Bjorkmanem.

Dnes ho čeká třetí kolo a pravděpodobně silnější soupeř než ti předešlí, Peruánec Luis Horna. Ten si letos stejně jako Almagro už připsal jedno turnajové vítězství - triumfoval v úvodu roku ve Vina del Mar. O další úspěch se postaral krátce poté v Buenos Aires, kde si zahrál čtvrtfinále. O kolo dále se probojoval těsně před French Open v Poertschachu. Jinak se mu však moc nedařilo. Na tvrdém povrchu se nejdále dostával do druhého kola a o antuce zpravidla platilo to samé tvrzení.

Papírově to tak mělo skončit i na probíhajícím turnaji v Bastadu, ale Horna překvapil a dokázal si v prvním kole poradit s nejvýše nasazeným a momentálně 8. hráčem světa - Tommy Robredem. Ve dalším kole měl o poznání lehčí úlohu, na druhou stranu Argentinec Berlocq umí na antuce rozhodně potrápit.

Almagro se s Hornou na okruhu ATP prozatím nikdy nesetkal, věříte, že potvrdí svou roli favorita a vstoupí do vzájemných duelů vítězstvím, pak si na to vsaďte u bwin - kurs je 1.26. Věříte-li v opak, pak využijte kursu 3.15, který bookmakeři společnosti bwin vypsali na Peruánce.

Reklama