Hlavní obsah

Sparta sehraje přípravný zápas s Mnichovem 1860

Pražská Sparta získala v uplynulé sezoně double, který bude jistě chtít v té nadcházející obhájit. Základem k tomuto cíli je bezesporu kvalitní příprava, kterou momentálně Sparťané absolvují v rakouských Korutanech, kde dnes změří v přátelském utkání síly s Mnichovem 1860.

Článek

Do Rakouska dorazila sparťanská výprava na začátku probíhajícího týdne a to i s novými posilami. Jak už to tak bývá, Sparta byla letos na přestupovém trhu opět hodně aktivní. Mezi nové tváře, které se v letenském dresu objeví, patří Jan Holenda, David Limberský, Jiří Kladrubský a Avdija Vršajevič, což je mladý, rychlý, bosenský útočník. V Korutanech se s týmem už navíc připravuje i Martin Abrahám, který jako poslední Spartu prozatím posílil a do Rakouska přijel ve středu večer. „Kluci mě přijali úplně bez problémů, všechno je v pohodě. Už jsem chvíli seděl i s trenérem, promluvili jsme si z očí do očí,“ řekla bývalá opora Mladé Boleslavy.

O zařazení do kádru bojují v Rakousku i další hráči, mladí fotbalisté jako Milan Petržela, Zdeněk Zlámal nebo Ondřej Bíro, kteří se do týmu vrátili z hostování. Největší šanci má rozhodně brankářská jednička české jedenadvacítky Zlámal, jemuž odešla do Norimberku konkurence v podobě Jaromíra Blažka. V záloze má Sparta i dva reprezentanty do dvaceti let Kúdelu a Šimůnka, kteří stále bojují na MS v Kanadě.

První herní zkouškou bude pro mužstvo Michala Bílka souboj s Mnichovem 1860. Mužstvo, v jehož kádru byl ještě v jarní části sezony Roman Týce, skončilo ve druhé nejvyšší německé soutěži nakonec na osmé příčce a zdaleka nenaplnilo své postupové ambice. Letos nemá vedení tohoto mnichovského klubu rozhodně jiné plány, i když hráčský kádr během posledního měsíce značně prořídl; mužstvo kromě Týceho opustili také Pentke, Milchraum, Adler, Agostino, Vucicevic, Cerny a Baier. Posilou by se naopak rozhodně měl stát bývalý hráč Stuttgartu Daniel Bierofka. V Bundesligovém Norimberku si trenér Marco Kurz vyhlédl Markuse Schrotha.

V dnešním utkání sice o nic nejde a oba trenéři jistě vyzkouší mnoho herních variant, přesto si na zápas u společnosti bwin můžete vsadit. Na Spartu zde najdete kurs 2.25. Kurs na remízu má hodnotu 3.20 a na vítězství Němců 2.75.

Reklama