Hlavní obsah

Volandri chce pokořit španělskou většinu

Do semifinále tenisového turnaje ve švédském Bastadu se probojovali hned čtyři Španělé. V ryze španělském souboji se utkají Moya s Almagrem. O jejich soupeři se následně rozhodně v duelu David Ferrer - Filippo Volandri.

Foto: tennisserver.com

Španělský tenista David Ferrer.

Článek

Ital letos zažívá životní sezonu, v tuto chvíli je totiž 27. hráčem světa, což je jeho vůbec nejlepší umístění v kariéře. Jeho jméno se blýskalo především na domácí půdě v Římě, kde se i přes velmi prestižní podnik ATP Masters Series propracoval až do semifinále. Postupně si poradil s Gabajašvilim, Gasquetem, světovou jedničkou - Federerem, Berdychem a až v semifinále skončil na raketě Gonzaleze.

Poměrně dobře se mu vedlo na Roland Garros; ve třetím kole dokonce porazil Ivana Ljubičiče, avšak na Robreda už v dalším utkání nestačil. Dalším úspěchem rodáka z Livorna, který jednoznačně preferuje oranžový povrch, bylo čtvrtfinále ve Valencii. O kolo dále je právě v Bastadu, když včera hladce po setech 6:1 a 6:2 porazil Oliviera Rochuse.

O další vítězství dnes bude usilovat proti momentálně 15. muži žebříčku ATP Davidu Ferrerovi. Ten nevstoupil do letošního ročníku vůbec špatně. Na prvním grandslamu sezony - Australian Open - si poradil s Plessem, Johanssonem a ve velké bitvě i Čechem Radkem Štěpánkem. Ztroskotal až ve 4. kole na v dobré formě hrajícím Američanovi Fishovi. V letošním roce si už ale připsal i jedno turnajové vítězství - v Aucklandu, což byl vůbec první podnik, na kterém v roce 2007 startoval. Ve finále zdolal svého krajana Robreda hladce ve dvou setech.

Druhý nejlepší výsledek zaznamenal před pár měsíci v Barceloně, kde skončil až v semifinále s krajanem Nadalem. Dařilo se mu i v Monte Carlu, tam prohrál ve čtvrtfinále s Federerem a se stejným hráčem vypadl i v Hamburku. Mezi nejlepší osmičku se rovněž probojoval na podnicích v Indian Wells a Rotterdamu. Jako úspěch se dá jistě už označit i jeho účinkování v Bastadu. Na švédském podniku vyřadil například Massua nebo Simona a dnešní případná výhra ho posune do finále.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že postoupit do finále může jenom jeden z nich. Podle bookmakerů společnosti bwin je favoritem Španěl s kursem 1.25. Kurs na Itala má hodnotu 3.21.

Reklama