Hlavní obsah

Boleslav změří síly s německým mistrem

Třetí nejlepší celek posledního ročníku Gambrinus ligy - Mladá Boleslav - si pro dnešní přípravu vybrala souboj se Stuttgartem, který se může pyšnit titulem v uplynulé sezoně bundesligy. Duel se odehraje v rakouském Bad Aussee.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Boleslav skončila v lize čtyři body za Spartou a díky vzájemným zápasům i za Slávií. Díky poslednímu kolu (porazila 4:0 Liberec) se alespoň probojovala do Poháru UEFA, ve kterém by jistě Škodováci chtěli stejně jako loni uspět. Pomoci by jim k tomu měli i nové posily Petr Pižanowski, Tomáš Hrdlička, Ivo Táborský, Jakub Řezníček a Petr Voříšek, který přišel ze Sparty výměnou za Abraháma.

Mužstvo pod vedením nového kouče Luďka Zajíce (Dušan Uhrin odešel do rumunského Temešváru) se bude muset rovněž obejít bez svého loňského nejlepšího střelce Luboše Pecky, jenž zamířil na hostování do Cách. Na soustředění do Rakouska s týmem neodcestovali ani zranění Jan Riegel, Jaroslav Dittrich a Tomáš Poláček.

Jak se s tím Boleslavští vyrovnají může být poodhaleno z části už dnes, kdy změří v přátelském utkání síly se silným Stuttgartem.Ten vyhrál po patnácti letech bundesligu, když dva body za ním zaostalo Schalke a čtyři body favorizované Brémy. Oporami mužstva byli a rozhodně stále jsou kapitán Fernando Meira, záložník a německý reprezentant Thomas Hitzlsperger a jednadvacetiletý kanonýr Mario Gomez. Všichni jmenovaní se dostali do elitní jedenáctky uplynulé sezony bundesligy.

Už tak silný výběr Stuttgartu, ve kterém dále nechybí například Ricardo Osorio, Pavel Pardo, nebo Matthieu Delpierro, posílil navíc turecký špílmachr Yildiray Bastürk, jemuž skončila smlouva v Herthě Berlín a hned po něm šáhl Stuttgart. Do zápasu nezasáhne zmiňovaný obránce Delpierro a dále ani Tasci, oba mají problémy s kolenem.

Podle bookmakerů společnosti bwin je jasným favoritem Stuttgart, na jehož vítězství vypsali kurs 1.40. Kurs na remízu má hodnotu 3.90 a na vítězství Boleslavy si můžete vsadit s kursem 7.00 rovné. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do 17:00 a potom začněte sázet live.

Reklama