Hlavní obsah

Vybojuje Šafářová i druhý bod?

Svou roli vůdkyně českého fedcupového týmu včera zvládla tenistka Lucie Šafářová. Přítelkyně Tomáše Berdycha si poradila s Llagosteraovou snadno ve dvou setech a dnes se pokusí uspět i proti španělské jedničce Medinaové.

Článek

Šafářová neměla včera úplně jednoduchou úlohu. Česká tenistka je při neúčasti nemocné Nicole Vaidišové první hráčkou fedcupového týmu a na kurt šla za nepříznivého stavu. "Stav 0:1 je takový nervózní. Je nepříjemné za tohoto stavu na kurt nastupovat," řekla Šafářová po vítězném zápase. "Chtěla jsem to prostě valit, bojovat o každý game, aby se to nedostalo do nějakého vyrovnaného stavu, kdy by pak člověk mohl být nervózní," dodala. To se jí také povedlo. V prvním gamu se ještě zastřelovala, aby pak ve zbytku utkání Llagosteraové-Vivesové ukázala, kdo na kurtu bude diktovat tempo. Šafářová nadělovala Španělce jeden vítězný míč za druhým a po pouhých 76 minutách odcházela s výhrou 6-1 6-2.

Dnes ji ale čeká mnohem nepříjemnější soupeřka. Nominace Llagosteraové byla možná překvapením, u další Španělky Medinaové-Garriguesové ale nikdo nepochybuje o oprávněnosti jejího startu. Medinaová je skvělá antukářka; loni to dokázala například v Palermu, kde si došla pro celkové vítězství, a letos nenašla přemožitelku ve francouzském Štrasburku. Na trávě se příliš neohřála, v Hertogenboschi i Wimbledonu vypadla v prvním kole, včera ale dokázala, že na návrat na antuku se připravila dobře. Zápas proti Ivetě Benešové byl tak trochu jako na houpačce. Po vyrovnaném začátku se Španělka dostala do vedení 5-3, Benešová ale dokázala vyrovnat a v tie-breaku měla dokonce setball. Ten neproměnila a první sadu ztratila, na vůli jí to ale neubralo. Naopak. Ve druhém setu začala Češka riskovat a poté, co získala důležitý šestý game, byla na koni a dotáhla sadu do vítězného konce. Ve třetím setu už ale úřadovala dnešní soupeřka Šafářové - po několika chybách Benešové se dostala rychle do vedení, které už nepustila a zvítězila 7-6 2-6 6-1.

Jedničky obou týmů už se na kurtu potkaly třikrát. Předloni v Torontu a loni v Palermu se radovala Medinaová, na začátku letošního roku v Hopmanově poháru už ale dokázala uspět Šafářová, která zvítězila po boji 4-6 6-4 6-4. Dnes dávají bookmakeři větší šanci Češce, na kterou vypsali kurs 1.40. Myslíte si, že na svém nejlepším povrchu Medinaová proti Šafářové uspěje? Potom si vsaďte na Španělku, kurs je 2.52.

Reklama