Hlavní obsah

Gaudio se dnes utká s Ferrerem

Stuttgartský tenisový podnik postoupil do druhého hracího dne a my se opět podíváme na zápas, který ho zakončí. V něm poměří síly dva rodilí antukáři - Gaston Gaudio a Juan Carlos Ferrero.

Článek

Tito tenisté se na okruhu ATP střetli už dvanáctkrát a to převážně právě na antuce - 7 vítězství si na své konto připsal o něco věhlasnější Španěl. Ten letos prozatím na žádném podniku netriumfoval. Nejblíže měl k trofeji pro vítěze na antukovém podniku v Costa Do Sauipe, kde skončil až ve finále na raketě Guillerma Caňase. Rovněž na oranžovém povrchu se hrál podnik v mexickém Acapulcu, kde Ferrerovi zkřížil v semifinále cestu jeho krajan Moya. Stejného úspěchu dosáhl na prestižním turnaji série Masters v Monte Carlu. V tuto chvíli 17. hráč světa tak potvrzuje, že právě antuka je jeho silným povrchem, i když na hardu rovněž odehrál ve své kariéře několik výborných turnajů, díky čemuž byl v roce 2003 dokonce světovou jedničkou. Na dvou uplynulých grandslamech nehrál špatně; na Roland Garros vypadl ve 3. kole s Rusem Južným, na Wimbledonu dokonce až ve čtvrtfinále se Federerem. Právě podnik ve Stuttgartu je pro něj první, na němž se z trávy vrátí na antuku.

Jak si s tím poradí, ukáže dnešní podvečerní zápas s nevyzpytatelným Gaudiem. Argentinec je v tuto chvíli dokonce až o 97 příček v žebříčku ATP níže než Španěl. Není se ale čemu divit, z devatenácti zápasů jich letos totiž vyhrál pouze šest, což je velmi málo. Na svém kontě má jedno docela povedené vystoupení, na úvod roku se probojoval do čtvrtfinále v Acapulcu. Jinak ale převážně končí hned v prvním kole. Výjimkou bylo Roland Garros, kde si v úvodu poradil po pěti setech s domácím Gicquelem. Poté však vypadl hned na v prvním kole v Prostějově stejně jako následně v Gstaadu.

Argentinec má tak jistě co napravovat. Myslíte si, že se mu to dnes podaří se Španělem? Jestliže ano, tak si na něj vsaďte u společnosti bwin s kursem 3.88. Jste-li opačného názoru a věříte kvalitě Španěla, využijte kursu 1.17.

Reklama