Hlavní obsah

Olomouc sehraje přípravu s Kladiváři

Hanáci teprve včera odjeli na herní soustředění do Rakouska a už dnes změří síly s britskou kopanou. Soupeřem jim totiž nebude nikdo jiný než slavný West Ham, který se v Rakousku rovněž připravuje na nový ročník.

Článek

Sigma si v uplynulé sezoně Gambrinus ligy zachránila prvoligovou příslušnost až na poslední chvíli a i proto v letní pauze udělala několik změn. Tou nejvýraznější je rozhodně výměna na trenérském postu - Vlastimila Petrželu nahradil ambiciózní Martin Pulpit. Pro toho to je vůbec první prvoligová štace, v minulosti vedl například Sokolov, Parduice nebo Hradec Králové. Jeho předností je rozhodně elán a stoprocentní disciplína.

Hráčský kádr posílili Petr Drobisz a Darko Šuškavčevič (oba Slovácko), Daniel Mariano Bueno (El Atletico Sorocaba, Brazílie), Daniel Rossi Silva (Rio Claro, Brazílie), Dejan Jurkič (Örgryte, Švédsko) a Martin Čupr (Pafos, Kypr). Právě posledně jmenovaný by se měl stát velkou oporou mužstva, především co se zkušeností týče - v lize odehrál už 172 utkání. „Byla v tom i trocha štěstí. Pod současným trenérem Martinem Pulpitem jsem hrál jednu sezonu v Mladé Boleslavi a to bylo zřejmě rozhodující. Po návratu z Kypru jsem se trochu rozhlížel a dostal od něj nabídku přijet na zkoušku. A obstál jsem. Chtěl bych mu poděkovat, že mi dal šanci,“ řekl na otázku, co ho dostalo do Olomouce, levý obránce Sigmy.

Ten dnes společně se svými spoluhráči bude čelit klubu s velkým jménem. West Ham United skončil v loňské sezoně Premier league jen tři body nad sestupovým pásmem a v nadcházejícím ročníku by tak jistě chtěl hrát lépe. Mužstvo ale opustilo hned několik klíčových hráčů; Paul Konchesky odešel do Fulhamu, Yossi Benayoun (Liverpool), Nigel Reo-Coker (Aston Villa), Tyrone Mears (Derby County) a Teddy Sheringham (Colchester).

Kladiváři však i posilovali; největším přestupním trhákem byl jistě příchod Craiga Bellamyho z Liverpoolu, dále přišli Richard Wright (Everton), Julien Flaubert (Bordeaux) a Scott Parker (Newcastle). Nejisté je stále účinkování Carlose Tevéze, jehož přestup do Manchesteru United není stále dotažen do konce.

Do role favorita je pasován právoplatně West Ham, na který si můžete vsadit s kursem 1.50. Remíza je oceněna hodnotou 3.75 a na výhru Olomouce nabízí společnost bwin kurs 5.25.

Reklama