Hlavní obsah

Rozjetá Minnesota přivítá detroitské Tygry

Bez jediného zaváhání zatím procházejí druhou polovinou sezony baseballisté Minnesoty. Twins v sérii s Oaklandem zvítězili 4-0 na zápasy a dnes se chystají na silný Detroit.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Série s Oaklandem byla přesně to, co hráči z Minneapolis potřebovali. Před pauzou na zápas hvězd totiž prohráli dvě utkání s chicagskými White Sox a jejich ztráta na čelo Centrální divize se zonvu prohloubila. Po All-Star Game už Twins zabrali. Trápící se Athletics šli do druhé části sezony se čtyřmi prohrami v řadě a v souboji s Minnesotou se jejich série natáhla už na osm zápasů. Duely to ale nebyly jednoznačné - před čtyřmi dny Oakland v deváté směně zdramatizoval utkání, v němž byl jasnou hvězdou nadhazovač Johan Santana, den poté Minnesota znovu dokázala odolat a uhájila těsný náskok a před dvěma dny museli Twins otáčet a rozhodli až v deváté směně, díky níž si připsali čtvrtou výhru za sebou. Během těchto zápasů se vystřídali téměř všichni členové rotace a dnes dostane šanci na kopci ten pátý, teprve třiadvacetiletý Matt Garza. Rodák z Kalifornie se zatím představil ve dvou zápasech a oba zvládl na jedničku: na začátku července nastoupil na závěrečné dvě směny utkání s Yankees a domácím nic nedovolil a bez bodu vyvázl i o čtyři dny později, kdy proti White Sox zahajoval zápas a na hřišti vydržel šest směn.

Dnes ho ale čeká zatím nejsilnější soupeř. Do Minneapolis totiž míří Detroit, s Bostonem a losangeleskými Angels nejsilnější tým MLB. Tigers, kteří byli donedávna každému pro smích, dali dohromady vyrovnaný tým s několika výraznými osobnostmi na pálce i mezi nadhazovači. Tigers možná nemají ty největší hvězdy, ale mužstvo s Maggliem Ordonezem, Garym Sheffieldem, Carlosem Guillenem, Curtisem Grandersonem a dalšími tvoří dohromady nejsilnější útok ligy. O jeho kvalitě se naposledy mohl přesvědčit Seattle. Detroit na jeho půdě uhrál v sérii hrané na čtyři zápasy jen dvě vítězství a dvakrát prohrál, pálkaři se ale s celkovými 23 oběhy určitě neměli za co stydět. Silný je Detroit ale i na nadhozu, zvlášť díky Justinu Verlanderovi a Jeremy Bondermanovi, kteří si letos mohou dělat zálusk na cenu Cy Younga pro nejlepšího nadhazovače Americké ligy. Proti Minnesotě dnes ale trenér pošle natea Robertsona, jediného člena rotace se zápornou bilancí. Robertson si za to může sám, za 82 odházených směn povolil soupeřům totiž 99 odpalů, a tak se nelze divit jeho průměru 4.92 bodů, pro které si jeho protivníci doběhnou během devíti směn. Varovná je i jeho špatná kontrola míče v posledních zápasech: od poloviny května odházel Robertson sedm utkání a v každém z nich nechal soupeřům alespoň dvě mety zdarma, naposledy Bostonu dokonce čtyři.

Bookmakeři ovšem méně zkušenému Garzovi zřejmě příliš nevěří, proto podle nich dnešní zápas nemá favorita. U bwin si proto můžete vsadit v kursu 1.91, ať už věříte domácí Minnesotě, nebo hostům z Detroitu.

Reklama