Hlavní obsah

Wawrinka se utká s Čiličem

Velmi dobrým zápasem vstoupil na Mercedes Cup Stanislas Wawrinka, Švýcar totiž dokázal porazit silného Caňase a probojovat se do dalšího kola. Stejně překvapivě postoupil i jeho dnešní soupeř Marin Čilič, ten vyřadil domácího Benjamina Beckera.

Foto: elconresort.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Wawrinka se s Chorvatem na dvorcích potkal celkově dvakrát a vždy odcházel jako vítěz. Oba zápasy se odehrály loni, když na umagské antuce dospěl souboj až do třetího setu. Dnes se střetnou na antuce znovu a opět se dá očekávat vyrovnaný zápas.

22letý rodák z Lausanne toho letos vinou zranění moc nenahrál, díky čemuž měl před nedávným Roland Garros na svém kontě pouze 2 vítězství. Ty zaznamenal na prvním grandslamu sezony - Australian Open, kde vypadl ve 3. kole s Rafaelem Nadalem.

Od té doby nestartoval na žádném turnaji hraném na tvrdém povrchu, představil se až začátkem května v Římě na antuce, kde podlehl v prvním kole po neúspěšném tiebreaku třetího setu Montanesovi. Následně v Hamburku mu vystavil stopku Ferrero a poté v Portschachu podlehl Hartfieldovi. Třetí letošní vítězný zápas si tak připsal až na pařížském grandslamu, když si poradil v pětisetové bitvě s Ramirezem Hidalgo. V dalším kole podlehl Ivanu Ljubičičovi. Od té doby startoval na turnajích v Halle, Nottinghamu, Wimbledonu a Gstaadu, ale nikde neprošel do druhého kola. Povedlo se mu to až nyní ve Stuttgartu.

V druhém kole ho čeká kvalifikant - Marin Čilič. Chorvat je v tuto chvíli 121. hráčem světového žebříčku, ale do sezony startoval ze 170. pozice. Na okruhu ATP se mu poměrně daří, největšího letošního úspěchu dosáhl nedávno na travnatém turnaji Queen's Club v Londýně, kde potrápil ve čtvrtfinále následného vítěze Andyho Roddicka. Tento úspěch však nedokázal potvrdit na Wimbledonu. Tam podlehl hned v prvním kole po pětisetové bitvě Gilles Simonovi. Dobrý výkon podal před týdnem v Gstaadu, kde vypadl se Štěpánkem.

Myslíte si, že Wawrinka dnes potvrdí roli favorita a alespoň trochu si napraví svou letošní reputaci? Potom si na Švýcara vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.61. Jste-li názoru, že švýcarský tenista bude pokračovat ve svých mizerných výsledcích, pak si vsaďte na Chorvata - kurs je 2.03.

Reklama