Hlavní obsah

Andrejeva čeká silný Volandri

Probíhající tenisový turnaj v Amersfoortu má dnes na programu zbylé zápasy druhého kole. Jedním z nich bude souboj Rusa Andrejeva a Itala Volandriho. Oba borci umí na antuce zahrát velmi dobře a dá se tak očekávat zajímavý duel.

Foto: imholzsport.ch

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Ve vzájemném souboji se tito tenisté utkali celkem dvakrát, když každý z nich má na svém kontě po jednom vítězství. To poslední si letos ve Valencii připsal ve dvou setech Volandri. Ten zažívá životní sezonu, v tuto chvíli je totiž 26. hráčem světa, což je pro něj vůbec nejlepší umístění v kariéře. Jeho jméno se v probíhající sezoně blýskalo především na domácí půdě v Římě, kde se i přes velmi prestižní podnik ATP Masters Series propracoval až do semifinále. Postupně si poradil s Gabajašvilim, Gasquetem, světovou jedničkou - Federerem, Berdychem a až v semifinále skončil na raketě Gonzaleze.

Poměrně dobře se mu vedlo na Roland Garros; ve třetím kole dokonce porazil Ivana Ljubičiče, avšak na Robreda už v dalším utkání nestačil. Úspěchem rodáka z Livorna, který jednoznačně preferuje oranžový povrch, bylo i čtvrtfinále ve Valencii. O kolo dále se propracoval minulý týden v Bastadu, kde ho vyřadil David Ferrer. Na probíhajícím podniku prošel problémů přes první kolo, když vyřadil Oscara Hernandeze.

Jeho dnešní soupeř toho za poslední rok moc neodehrál, po loňském French Open se totiž vážně zranil a dlouhou dobu marodil. Podle svých slov ho ani k tenisu nic moc netáhlo a jeho pauza se tak protáhla. Poté však přišel den, kdy Andrejev opět dostal chuť a vrátil se k tréninku. Od té doby nezaznamenal žádný výraznější úspěch, kromě svého výborného vystoupení v Davisově poháru, v jehož rámci si poradil s Fernandem Gonzalezem a Nicolasem Massuem.

Ve skvělém světle se tak předvedl až na letošním Roland Garros. Díky svému postavení v žebříčku (momentálně 54. příčka) mu los na úvod přisoudil Andyho Roddicka. Američan ale jen potvrdil, že pro něj antuka není silnou stránkou, a Andrejev tak mohl začít své vítězné tažení pařížským grandslamem. Jeho spanilou jízdu nezastavil v dalším kole Nicolas Massu, následně ani momentálně výborný Francouc Paul-Henri Mathieu a v osmifinále uspěl Rus i nad Marcosem Baghdatisem, který na French Open předváděl rovněž skvělý tenis. Stopku mu vystavil až v dalším kole Srb Novak Djokovič. Přesto se Andrejev posunul žebříčkem ATP o 65 příček výše. Výborně si vedl i před týdnem v Gstaadu, kde postoupil až do semifinále a jen potvrdil své antukové schopnosti. Amersfoortu si předevčírem poradil s nevyzpytatelným Tipsarevičem hladce po setech dvakrát 6:1.

I přes postavení v žebříčku a antukovým schopnostem Volandriho je dnes favoritem Andrejev, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.40. Jste-li názoru, že Ital potvrdí své poslední vítězství s Rusem, pak si vsaďte u bwin právě na něj - kurs je 2.52.

Reklama