Hlavní obsah

Potvrdí dnes Nadal své antukové umění

Tenisový podnik ve Stuttgartu má velmi silné obsazení - nechybí zde ani antukový král a světová dvojka, Rafael Nadal. Největší favorit na vítězství dnes změří ve druhém kole síly s domácím Philippem Kohlschreiberem.

Článek

Ve vzájemném duelu se oba hráči potkali celkem dvakrát. Tyto zápasy se odehrály letos a jak na Australian Open, tak i v Monaku vyšel ze souboje vítězně Španěl. Ten letos pouze potvrzuje svůj kumšt, když získal už pět turnajových prvenstní. To nejcennější před pár týdny na Roland Garros, kde si připsal už třetí vítězství v řadě. Na Wimbledonu dokráčel dofinále, ale bohužel pro něj nestačil opět na Rogera Federera, i když s ním sehrál dosti vyrovnanou partii. Na prvním letošním grandslamu, Australian Open tak úspěšný nebyl - vypadl ve čtvrtfinále.

Trofej pro vítěze však dokázal pozvednout na třech prestižních turnajích Série Masters - Indian Wells, Monte Carlo a Řím. V Hamburku, což je turnaj stejné kategorie, prohrál ve finálě s Federerem. Momentálně startuji na méně slavném podniku ve Stuttgartu, ale rád by si jistě připsal na své konto další úspěch. To dokázal v prvním kole, když vyprovodil z kurtu domácího Waskeho po setech dvakrát 6-1.

Dnes mu v cestě stojí další Němec - Philipp Kohlschreiber. Ten je v tuto chvíli 37. tenistou světa - letos zažívá prozatím nejlepší sezonu kariéry. Na svém kontě už má totiž hned několik úspěchů. Nejvíce mu svědčí domácí půda, o čemž přesvědčil širokou veřejnost na prestižním antukovém podniku v Mnichově, kde nechal za sebou taková jména jako Baghdatis, Grosjean, Berdych nebo Južnyj. Po boku posledně jmenovaného navíc dokázal zvítězit i ve čtyřhře. Následně se mu dařilo i v Halle, zde dokázal projít do semifinále.

Dařilo se mu však i za hranicemi. Čtvrtfinále si zahrál v Rotterdamu, dále na turnaji Série Masters v Monte Carlu a také v Aucklandu. Celkově má letos na svém kontě 23 vítězství a 18 porážek. Poslední úspěch zaznamenal na probíhajícím podniku ve Stuttgartu, když si ve dvou hladkých setech poradil s krajanem Greulem.

Myslíte si, že Nadal dnes potvrdí své umění a Němcovi nedá žádnou šanci? Jestliže ano, poté si na něj vsaďte - kurs je minimální 1.01. Jste-li názoru, že Kohlschreiber najde na Španěla recept a vyřadí ho, pak využijte kursu 8.27, který vypsala společnost bwin. Na zápas budou samozřejmě nabízeny i live sázky.

Reklama