Hlavní obsah

Koho bude mít dvacítka za soupeře ve finále?

Neuvěřitelné se stalo realitou, čeští reprezentanti do dvaceti let postoupili na Mistrovství světa v Kanadě do finále! O jejich závěrečném soupeři se dnes rozhodne v jihoamerickém duelu Argentina - Chile.

Článek

Argentinci vstoupili na šampionát bezbrankovou remízou s českou reprezentací, když byli jasně lepším týmem a jen díky střelecké nemohoucnosti nevyhráli. Ve skvělém světle se naopak předvedli v dalším zápase proti Panamě, které nasázeli hned 6 gólů. Následné vítězství se Severní Koreou zajistilo Jihoameričanům první místo ve skupině. V osmifinále narazili svěřenci kouče Huga Tocalli ho na Poláky, se kterými nezačali zrovna nejlépe, když po pár minutách hry prohrávali. Do poločasu však srovnali skóre a ve druhé půli rozhodli dvěma brankami o svém postupu mezi nejlepší osmičku. Ve čtvrtfinále je čekal rozhodně kvalitnější soupeř v podobě Mexika. Argentina však podala velmi dobrý výkon a nejtěsnějším možným vítězstvím si zajistila postup.

Argentina rozhodně vzhlíží ještě výše i proto, že největší favoriti turnaje v podobě Brazílie, Španělska a právě Mexika se už s Mistrovstvím rozloučili. V cestě za titulem jim stačí vyhrát už pouze dva zápasy s konkrétními soupeři - Chile a Českou republikou. Právě s naší reprezentací by v případě dnešního vítězství s Chile sehráli Argentinci shodou okolností první a poslední zápas na šampionátu. „Do zápasu s Chile jdeme s odhodláním zvítězit. Avšak jsme si vědomi jejich síly, což předvedli i proti Nigérii,“ řekla k soupeři největší hvězda Argentinců Sergio Aguero, útočník Atletika Madrid.

Chilané by pro Argentince neměli být na první pohled moc těžkým soupeřem, ale zdání klame. Těmto Jihoameričanům se doposud na MS velmi daří. Shodně 3:0 totiž porazili jak Kanadu, tak i následně Kongo, ztrátu bodů si připsali až v posledním zápase ve skupině po bezbrankové remíze s Rakouskem, ve kterém kouč Jose Sulantay šetřil hned několik klíčových opor. V plné síle naopak nastoupili v osmifinále proti Portugalsku, které zdolali brankou Vidala ze 45. minuty v poměru 1:0. Chudá na góly byla i následně základní hrací doba čtvrtfinále, ve kterém Chilané hráli s Nigérií, během 90. minut totiž branka nepadla a muselo se prodlužovat. V nastaveném čase však výběr trenéra Sulantaye vstřelil hned 4 branky a bylo rozhodnuto.

Stejný scénář by dvacítka Chile brala jistě i dnes, ale to se moc nepředpokládá. I když Nigérie byla velmi kvalitním soupeřem, tak Argentina bude s největší pravděpodobností ještě kvalitnějším. „Postupem do semifinále jsme dosáhli něčeho výjimečného. Do historie se však zapíšeme pouze, když získáme trofej. Přemýšlíme pouze o titulu, třetí nebo čtvrté místo je pro nás pasé. Argentina je silná, ale je to naše poslední překážka před finále,“ řekl Mauricio Isla, chilský záložník.

I přes tato sebevědomá tvrzení jsou podle bookmakerů společnosti bwin favority Argentinci s kursem 1.65. Remízu si vsadíte u společnosti bwin s kursem 3.50 a na vítězství Chilanů za kurs 4.50.

Reklama