Hlavní obsah

Chela dnes vyzve Verdasca

Eurotip.cz

Stejně jako v Amersfoortu, tak i ve Stuttgartu se dnes hrají čtvrtfinálové souboje. Jako první se na kurtu objeví Stanislas Wawrinka a Jiří Vaněk. Po jejich zápase je v plánu souboj Juana Ignacia Chely a Fernanda Verdasca, který slibuje vyrovnanou bitvu.

Článek

Oba hráči se utkali již čtyřikrát, takže se již dobře znají. První dvě střetnutí na Roland Garros a v Bastadu se datují až do roku 2004. V obou případech zvítězil argentinský tenista. V roce 2006 naopak vyhrál dvakrát Fernando Verdasco, nejdříve na podniku série Masters v Hamburku a poté na Roland Garros.

V úvodním utkání tohoto turnaje porazil sedmý nasazený Chela specialistu na čtyřhry - Bělorusa Maxe Mirnyho. Ve středečním druhém kole byl Argentinec blízko vyřazení proti srbskému kvalifikantovi Borisi Pašanskému, avšak nakonec po necelých třech hodinách svého soupeře udolal ve třísetové bitvě.

Úvod sezony rodákovi z Buenos Aires v celku vyšel. Došel do semifinále v brazilském Costa Do Sauipe a o dva týdny později zvítězil na turnaji v mexickém Acapulcu. V průběhu turnaje postupně vyřadil jména jako Sergio Roitman, Nicolas Devilder, Nicolas Massu, Augustin Calleri či Carlos Moya. Od květnového podniku série Masters v Říme, kde skončil ve čtvrtfinále na raketě Fernanda Gonzaleze, nepřešel nikdy přes druhé kolo. Ve Wimbledonu vyřadil v 1. kole Němce Benjamina Beckera, ale ve druhém kole nestačil na 81. muže světa Rogera-Vasselina.

Pro Fernanda Verdasca skončil první zápas ve Stuttgartu výhrou nad Florianem Mayerem ve dvou setech. Velkou senzaci však způsobil, když vyřadil obhájce loňského prvenství z tohoto turnaje - Davida Ferrera po setech 7:5 a 6:3. „Po mém loňském triumfu jsem měl na tento turnaj skvělé vzpomínky, ale každý rok jsou podmínky odlišné. Cítil jsem se trochu unavený, ale Fernando hrál opravdu dobře,“ dodává David Ferrer, který vyhrál turnaj v Bastadu minulý týden. „Byl to velmi obtížný zápas od začátku do konce. Věřil jsem si a podal dobrý výkon. Důležité bylo, že se mi podařilo vyhrát rozhodující míče,“ okomentoval svou výhru 23letý Španěl Verdasco.

Rodák z Madridu si může letos cenit nejvíce postupu do 4. kola French Open, kde vyřadil Jerome Haehnela, Dmitrije Tursunova, Davida Ferrera. V osmifinále vypadl se srbským talentem Novakem Djokovičem. Ve Wimbledonu vyřadil Bobbyho Reynoldse, Andrease Seppiho a ve 3. kole podlehl Andymu Roddickovi. Minulý týden ve švédském Bastadu skončil již ve 2. kole, když nestačil na 25. hráče světa - domácího Robina Soderlinga.

Mírným favoritem je překvapení turnaje Španěl Fernando Verdasco, na jehož výhru určila sázková kancelář bwin kurs 1.55. Pokud věříte, že vyhraje Argentinský tenista Juan Ignacio Chela, vsaďte si na něj v kursu 2.14.

Reklama