Hlavní obsah

Brémy v prvním soutěžním zápase narazí na Bayern

V již jedenáctém ročníku prestižního Premiere-Ligapokal se představí týmy Stuttgartu, Norimberku, Schalke, Brém, Bayernu a Karlsruhe - tedy první čtyři týmy Bundesligy minulého ročníku, dále vítěz 2. Bundesligy a vítěz poháru. Do semifinále jsou přímo nasazeny vítězové dvou nejprestižnějších soutěží - Stuttgart a Norimberk. Ostatní týmy hrají čtvrtfinále.

Článek

Sezona 2006/07 byla pro Bayern jedno velké zklamání podtržené až 4. příčkou v lize. Proto sáhlo vedení klubu k velkým nákupům. Do týmu přišli Luca Toni (Fiorentina), Franck Ribéry (Olympique Marseille), Zé Roberto (FC Santos), José Sosa (Estudiantes de La Plata), Jan Schlaudraff (Alemannia Aachen), Marcell Jansen (Borussia Mönchengladbach), Hamit Altintop (FC Schalke 04) a Miroslav Klose, který bude hrát hned proti svému bývalému klubu. „Jednoho dne jsem musel stejně proti Brémám nastoupit, takže jsem rád, že to je tak brzy“, říká bývalý útočník Werderu, který v pěti přátelských zápasech za jeho nový klub skóroval osmkrát. Nová jména nahradila hráče, kteří mužstvo opustili - Roy Makaay přestoupil do Feyenoordu Rotterdam, Claudio Pizarro do Chelsea, Hasan Salihamidzic do Juventusu Turín, Owen Hargreaves do Manchesteru United, Ali Karimi do Kataru a Andreas Görlitz do týmu vítěze 2. Bundesligy - FC Karlsruhe.

V neděli 15. července zvítězil klub z Bavorska na hřišti FC Albstadt 13:0. V zápase se zranil Luca Toni, ale svou premiéru na hřišti si odbyl po tříměsíčním zranění Bastian Schweinsteiger. Ve středu se mnichovští střetli s daleko silnějším soupeřem - Monchengladbachem. Bayernu chybělo mnoho hráčů - Toni, Ribery, Van Bommel, Sosa, Ismael, Podolski, Sagnol a Fürstner. V 6. minutě otevřel skóre Rösler, na jehož gól ještě odpověděl v 29. minutě Schweinsteiger, ale na branku z pokutového kopu Polanskiho z úvodu druhého poločasu už svěřenci kouče Ottmara Hitzfelda nedokázali zareagovat a prohráli tak 1:2.

Do dnešního zápasu nezasáhne útočník Luca Toni, ani argentinský záložník Jose Ernesto Sosa, kterého trápí problémy s kotníkem. Do sestavy se naopak vrací krajní záložník Franc Ribéry, který nenastoupil do posledního zápasu proti M´glandbachu. Němečtí reprezentanti Lukas Podolski (problém s kolenem) a Jan Schlaudraff (ploténka) se stále zotavují a pátý útočník - Roque Santa Cruz má dovolenou po účasti na Copa America. Úplně fit stále nejsou Mark van Bommel, Valieren Ismael a Willy Sagnol.

Werder proti Bayernu dvakrát prohrál ve finále ligového poháru - 2:1 v roce 1998 a 3:2 v roce 2004. Loni se však Brémám povedla skvělá odveta, když v Linci zvítězily díky trefám Ivana Klasniče 2:0. Úspěch v poháru tak předznamenal povedenou sezonu zakončenou třetí pozicí v ligové tabulce.

V posledních dvou zápasech ve Švýcarsku Werder dvakrát prohrál. Nejdříve s Basilejí 0:2 a poté s Liverpoolem 2:3. Pávě v posledním zápase se předvedla nová brazilská posila do zálohy - Carlos Alberto, který byl jedním z nejlepších hráčů v sestavě německého týmu. Útočnou dvojici tvořil Markus Rosenberg a Kevin Schindler.

V Brémách všichni věří v dnešní start obránce Pera Mertesackera, který se po zranění zapojil do tréninku. Brazilský obránce Naldo, stejně tak jako další Brazilec Diego odpočívají po právě skončené Copa America. „Je to pro nás důležitý zápas, ale musíme toho ještě hodně nacvičit a ne každý hráč má optimální kondici,“ říká trenér Thomas Schaaf.

Výkop byl stanoven na 18:00 v Dusseldorfu. Na výhru Werderu Brémy vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.15. O něco více věří bookmakeři Bayernu Mnichov, na jehož výhru je kurs 2.10. Na remízu je potom kurs 3.25.

Reklama