Hlavní obsah

Nadal změří síly s Lopezem

Dnes v 11:00 začíná na německém turnaji ve Stuttgartu předposlední hrací den. Ten otevře čtyřhra Čermák/Friedl - Pavel/Waske. Hned poté se diváci mohou těšit na první semifinále dvouhry, ve kterém se utkají Rafael Nadal a Feliciano Lopez.

Článek

První vzájemný zápas se datuje až do roku 2003, kdy se oba střetli na turnaji v Basileji. V té době ještě velmi mladý Nadal neměl takovou výkonnost a zkušenějšímu soupeři podlehl ve třech setech. Ve druhém zápase loni v Barceloně již nynější světová dvojka nezaváhala a se svým krajanem zvítězila.

V prvním zápase na tomto turnaji si Rafael Nadal hravě poradil se 129. hráčem světového žebříčku Alexandrem Waske. Další zápas byl pro španělský talent o poznání těžší. Ve druhé hře proti Philippu Kohlschreiberovi cítil stejnou bolest v pravém koleni, která ho trápila ve Wimbledonském finále proti Rogeru Federerovi. Navzdory svému zranění Nadal zápas kontroloval. „Moje koleno už nebolí a věřím, že mě nebude dále omezovat. Tento turnaj je pro mě poslední antukový v této sezoně, a proto je pro mě důležité pokračovat dále,“ dodal rodák z Mallorky na tiskové konferenci po zápase. Ve včerejším čtvrtfinále si pak poradil s argentinským tenistou Juanem Monacem.

Světový hráč číslo dvě letos zvítězil na turnaji série Masters v Indian Wells, Monte Carlu, Římě, Barceloně a na Roland Garros. V nedávno skončeném Wimbledonu prohrál až ve finálové pětisetové bitvě s Rogerem Federerem. Jediný ne příliš povedený turnaj odehrál Rafa před Wimbledonem - na trávě v anglickém Queen´s Clubu, kde ve čtvrtfinále podlehl Francouzi Nicolasi Mahutovi.

Jeho dnešní soupeř se v prvním kole poměrně zapotil, když až ve třech setech vyřadil Carlose Berlocqua. O překvapení se potom Lopez postaral, vítězstvím nad nasazenou trojku - Tomášem Berdychem, jenž uhrál překvapivě pouhé 3 gamy. Ve čtvrtfinále potom porazil šestého nasazeného Juana Carlose Ferrera.

Do semifinále turnaje ATP se rodák z Toleda dostal téměř po roce. Naposled se mu to podařilo v roce 2006 v Gstaadu, kde ve finále podlehl Richardu Gasquetovi z Francie. Letos byl zatím jeho největším úspěchem postup do čtvrtfinále v Los Angeles, kde však nestačil na Lleytona Hewitta. Ve Wimbledonu vypadl ve třetím kole, když se mu o kolo dříve podařilo vyřadit domácího Tima Henmana.

I přes problémy s kolenem ve druhém kole je Rafael Nadal favoritem. Na jeho výhru určila sázková kancelář bwin velmi nízký kurs 1.01. Podle bookmakerů je jasným outsiderem tohoto španělského duelu Feliciano Lopez, na jehož výhru je kurs 8.27.

Reklama