Hlavní obsah

Texas čeká třetí souboj s Clevelandem

Na dně Západní divizie Americké ligy stále zůstávají baseballisté Texasu. Rangers mají nyní na svém kontě tři prohry v řadě. Podaří se jim ukončit sérii porážek dnes proti Clevelandu?

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Texasané ukončili sezonu s kladnou bilancí naposledy před třemi lety, takže s jejich výkony v minulých ročnících mohli být fanoušci jen stěží spokojeni. Letos ale mizérie Rangers nabírá nových rozměrů: po třech výhrách je na tom lépe už i Kansas a tak za Texasem zůstává už jen Tampa Bay. Hlavní důvod je zřejmý: jako obvykle Rangers nemají příliš dobré nadhazovače, kteří jim prohrávají zápasy. Na pálce je Texas poměrně silný i přesto, že Mark Teixeira přes měsíc chyběl, Hank Blalock a Ian Kinsler jsou zraněni a Michael Young jen vzpomíná na lepší časy. Právě útoku se ale nyní příliš nedaří. Po pauze na Zápas hvězd prohrál Texas úvodní zápasy druhé části sezony na půdě Los Angeles Angels. Poté sice třikrát zvítězil, jenže s Oaklandem se rozloučil prohrou 0-6, další zápas sice nadhazovače Clevelandu Sabathiu potrápili, jenže znovu kapitulovali, a včera neměli šanci proti nadhazovači hostů Carmonovi, který během osmi směn nedovolil domácím jediný oběh. Dnes se Texas bude na nadhozu spoléhat na zkušeného Jameyho Wrighta, kterému se po dlouhé vynucené pauze daří velmi dobře - od poloviny června odehrál pět zápasů s bilancí 3-2 a průměrem 3.14 bodu na zápas.

Stejně jako předchůdce v minulých dvou dnech, ani jeho ovšem nečeká lehký úkol. Cleveland v Centrální divizi dotírá na Detroit; jeho síla tkví v útoku, druhém nejlepším v MLB hned za svým největším divizním soupeřem. Indiáni jsou nesmírně silní hlavně doma, ovšem po přestávce nyní dokazují, že i na stadionech soupeřů dokáží vítězit. Po přestávce zvítězili v sérii s Kansasem, aby následně prohráli dva ze tří domácích soubojů proti chicagským White Sox. V žádném případě to ale neznamenalo pokles formy. V pátek se totiž přesunuli do Texasu, kde zatím vyhráli v obou zmiňovaných zápasech. Ve třetím utkání na stadionu Ameriquest Field se v dresu hostů na kopec postaví Cliff Lee. Osmadvacetiletý nadhazovač prožívá letos svou zatím nejhorší sezonu. Zatímco předloni skončil s bilancí 18-5 a v minulém roce dokázal vyhrát 14 zápasů, letos ho ani silné mužstvo nezachraňuje. Obzvlášť poslední dva zápasy se mu nevyvedly: v Torontu vydržel jen čtyři směny, během nichž si domácí doběhli pro šest bodů, a v pondělí nezvládl ani utkání proti White Sox, kteří si za pět směn připsali sedm oběhů. Po těchto dvou nešťastných vystoupeních se Leeovi zvedl průměr ze 4.90 na 5.67 bodu na zápas a bilance zhoršila na 5-6.

I přes jeho špatnou formu ale bookmakeři považují za favorita zápasu hostující Cleveland, na který vypsali kurs 1.70. Myslíte si, že se Texas konečně probudí a vyprovodí Leea podobně, jako se to povedlo Torontu a White Sox? Pak si vsaďte na domácí, kurs je 2.20.

Reklama