Hlavní obsah

Naváže Wawrinka na své výkony z minulého týdne?

Eurotip.cz

Velmi dobrý týden má za sebou Švýcar Stanislas Wawrinka. Na solidně obsazeném turnaji ve Stuttgartu totiž dokráčel až do finále, kde navíc sehrál velmi dobrou partii s Rafaelem Nadalem, kterou však nedotáhl do vítězného konce. Dnes vstoupí do dalšího turnaje na oranžovém povrchu - v Umagu ho čeká v úvodním kole Carlos Moya.

Článek

Oba hráči se v historii doposud nestřetli. Zkušený už 30letý Španěl letos po kratší odmlce našel opět sílu a na okruhu ATP v roce 2007 podává velmi dobré výkony. Jasným důkazem je zápasová bilance - ze 46 utkání jich vyhrál hned 20. To mu dopomohlo i k několika turnajovým úspěchům, které zaznamenal na začátku roku - finále si zahrál v Sydney a Acapulcu, semifinálovou účastí ozdobil podnik v Chennai.

Bývalá světová jednička se tak od úvodu sezony propracovala žebříčkem ATP o 3 desítky výše, momentálně je 20. hráčem světa. Na antuce si jako tradičně nevede špatně; v Monte Carlu i Římě sice končil v prvním kole, ale v Barceloně už postoupil do 3. kolo a v Hamburku už dokonce do semifinále. O kolo dříve skončila jeho pouť na Roland Garros. Mezi nejlepší osmičku se rovněž probojoval minulý týden v Amersfoortu, kde překvapivě nestačil na pozdějšího finalistu Wernera Eschauera. Před 14 dny si vedl ještě o něco lépe - v Bastadu podlehl až v semifinále svému krajanovi Nicolasi Almagrovi.

Na úvod aktuálního turnaje ho však nečeká žádné snadné sousto. 22letý rodák z Lausanne toho letos vinou zranění moc nenahrál, díky čemuž měl před nedávným Roland Garros na svém kontě pouze 2 vítězství. Ty zaznamenal na prvním grandslamu sezony - Australian Open, kde vypadl ve 3. kole s Rafaelem Nadalem.

Od té doby nestartoval na žádném turnaji hraném na tvrdém povrchu, představil se až začátkem května v Římě na antuce, kde podlehl v prvním kole po neúspěšném tiebreaku třetího setu Montanesovi. Následně v Hamburku mu vystavil stopku Ferrero a poté v Portschachu podlehl Hartfieldovi. Třetí letošní vítězný zápas si tak připsal až na pařížském grandslamu, když si poradil v pětisetové bitvě s Ramirezem Hidalgo. V dalším kole ale podlehl Ivanu Ljubičičovi. Od té doby startoval na turnajích v Halle, Nottinghamu, Wimbledonu a Gstaadu, ale nikde neprošel do druhého kola. Povedlo se mu to až před týdnem ve Stuttgatu, kde následně, jak už bylo zmíněno, postoupil až do finále.

Myslíte si, že Wawrinka dnes naváže na tento úspěch? Potom si na Švýcara vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.98. Jste-li názoru, že se švýcarský tenista naopak vrátí zpět ke svým mizeným výsledkům, pak si vsaďte na Španěla - kurs je 1.65.

Reklama