Hlavní obsah

Obejde se dnes souboj Interu s Valencií bez šarvátky?

Asi každý si vzpomene na nedávný incident v rámci Ligy mistrů, který se odehrál ve Valencii. Hráči Interu neunesli vyřazení v osmifinále a po konečném hvizdu rozhodčího se na hřišti strhla pořádná mela. Pokračování se však dnes neočekává i proto, že se oba celky střetnou tentokrát v přípravě v rámci Emirates Cupu.

Článek

Valencie skončila v uplynulém ročníku Primera Division na čtvrté příčce, která ji zaručuje třetí předkolo Ligy mistrů, v němž samozřejmě narazí díky svému koeficientu na nějaký slabší celek a její postup do hlavní fáze je tak velmi reálný. O všem bude jasno v příštím měsíci, v tuto chvíli se Valencie stále na novou sezonu pouze připravuje.

Stejně jako její dnešní soupeř a také Paris SG přijala pozvání na první ročníku Emirates Cupu, který, jak už název napovídá, hostí Emirates stadium, domácí stánek Arsenalu Londýn. Londýnský celek se dnes v podvečer utká s celkem z Francie. Zpět ale k Valencii, ta na novou sezonu stejně jako ostatní celky měnila svou soupisku. Novou osobností se jistě stane zkušený Ivan Helguera, který přišel jako volný hráč, když naposledy působil v Realu Madrid. Neztratit by se ve Valencii neměl ani bývalý hráč Getafe Alexis, který přišel za 6 milionů euro. O post brankářské jedničky bude bojovat posila ze Stuttgartu - Timo Hildebrand. Několik hráčů však i odešlo, v dresu Valencie se už neobjeví Portugalec Hugo Viana, Jorge Lopez, David Navarro, Mario Regueiro, Miguel Pallardo a také zkušená opora zadních řad Roberto Ayala, který odešel do Villarealu.

Všichni tak přijdou i o dnešní zápas s Interem Milán, který bude pravděpodobně o něco více vyhecovaný než normální přátelské utkání. Inter loni neměl v Itálii i kvůli korupční aféře konkurenci a s náskokem 22 bodů obhájil titul. Na italské poměry měl i velmi dobré skóre -více jak dvě branky na zápas jsou cenným ukazatelem. Letos by jistě chtěl dodržet pořekadlo - „Do třetice všeho dobrého“. Naproti tomuto cíly jde posilováním kádru; do mužstva zamířil s argentinského River Plate velmi dobrý obránce Nelson Rivas. Z Lazia přišel ještě Chilan Luis Jimenez. Lukrativní nabídka z Lyonu naopak obdržel Fabio Grosso a za Inter už tedy bojovat nebude. Z mužstva odešel i další obránce Fabian Carini do Realu Murcia.

V roli mírného favorita vstoupí do zápasu italský mistr. Na jeho vítězství vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.90. Myslíte si, že Valencie napodobí svůj úspěch v osmifinále uplynulého ročníku Ligy mistrů a s Interem neprohraje, pak si na to vsaďte - kurs na její neprohru je 1.71.

Reklama