Hlavní obsah

Dokáže Hantuchová zastavit rozjetou Rusku?

Do skvělé formy se na amerických betonech dostala ruská tenistka Anna Čakvetadzeová. Vítězka předchozího turnaje v Cincinnati se ve Stanfordu dostala už do semifinále, kde narazí na Slovenku Hantuchovou.

Foto: REUTERS/Danny Moloshok

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová při zápase na turnaji v Indian Wells.

Článek

Dvacetiletá Čakvetadzeová se na okruhu WTA pohybuje teprve teprve třetím rokem, za tu dobu si už ale i přes svůj poměrně nízký věk stihla vydobýt respekt soupeřek. Už na konci loňské sezony dokázala, že to s útokem na úplnou světovou špičku myslí vážně: v čínském Guangzhou si připsala svůj první triumf a další získala hned o dva týdny později doma v Moskvě, kde porazila i své věhlasnější krajanky Dementěvovou a Petrovovou. V letošním roce se radovala hned v úvodu, když nenašla přemožitelku v australském Hobartu a přestože si v následujících týdnech nepočínala vůbec špatně, dalšího titulu se dočkala až před měsícem v Hertogenboschi. Na zdejší trávě dokázala, že umí na všech površích, a potvrdila to i minulý týden v Cincinnati, kde v pátém turnajovém finále v kariéře popáté zvítězila. Dobrou formu si přivezla i do Stanfordu - po úvodním volném kole si snadno poradila s Řekyní Daniilidouovou a proti Srebotnikové poté sice ztratila set, ovšem zápas dokázala otočit a zvítězit 4-6 6-2 6-2.

Dnes Čakvetadzeovou čeká soupeřka, kterou velmi dobře zná. Na Danielu Hantuchovou totiž za svou nedlouhou kariéru narazila už čtyřikrát. A zatím je to jako na houpačce: první souboj vyhrála před dvěma lety Hantuchová ve dvou setech, na antuce ve Varšavě jí to Ruska oplatila, v prvním letošním souboji uspěla znovu Slovenka a v Hertogenboschi viděli diváci opět dvousetový zápas, který tentokrát ovládla Čakvetadzeová. Ani Hantuchová na tom letos není s výsledky špatně; po delší době si v Indianapolis připsala turnajový triumf a po slabším období, v němž prohrála oba zápasy Fed Cupu s Českou republikou, se na dobře obsazeném turnaji v Římě dostala do semifinále. Špatně si nevedla ani na trávě, v Hertogenboschi dokázala například před prohrou s dnešní soupeřkou porazit Srbku Ivanovičovou a ve Wimbledonu se dostala do čtvrtého kola, kde potrápila Serenu Williamsovou. Poté znovu odehrála dva zápasy Fed Cupu, tentokrát oba vítězně proti Timotičové a Lukičové ze Srbska, a nyní už také naskočila na sérii zápasů za mořem. V prvním kole si ve Stanfordu poradila s Pengovou ve dvou setech a větší problémy jí nedělala ani kvalifikantka Govorcová, kterou porazila 7-5 6-3.

Přestože je vzájemná bilance dnešních soupeřek vyrovnaná, bookmakeři zřejmě přihlédli k lepší formě Rusky, a proto ji vypsali jako favoritku s kursem 1.56. Myslíte si, že pátý souboj pro sebe získá Hantuchová? Potom si na ni vsaďte, kurs je 2.13.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články