Hlavní obsah

Santana se chystá ukončit mizérii Twins

Už pět zápasů v řadě nepoznali chuť vítězství baseballisté Minnesoty. V boji o play off tak začínají povážlivě ztrácet. Dnes ovšem proti Clevelendu pošlou své největší eso, Venezuelana Johana Santanu.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Tým z Minneapolis přitom do druhé části sezony nevykročil vůbec špatně. Twins předminulý týden hostili Oakland, který porazili ve všech čtyřech zápasech, a poté je čekaly další dvě série na domácí půdě. S Detroitem ovšem třikrát v řadě prohráli a po dvou vítězstvích nad Los Angeles přišla další porážka s Angels. Právě ta odstartovala černou sérii Twins; ti poté prohráli všechny tři souboje v Torontu a včera nezvládli ani úvodní zápas na stadionu silného Clevelandu. Z herní bídy se je dnes pokusí pozvednout Johan Santana, jeden z nejlepších nadhazovačů současnosti. Venezuelan ve službách Minnesoty se po slabším začátku sezony konečně zvedl a v průběhu června a července znovu dokazoval své kvality. V minulém utkání si ale vybral slabší chvilku: v Torontu vydržel na kopci jen pět směn a během nich si domácí doběhli pro šest bodů.

Dnes Santanu znovu nečeká lehký úkol. Cleveland dal především na pálce dohromady skvělý tým, který příliš nezaostává za Detroitem a Yankees, nejofenzivnějšími kluby ligy. Přestože jinak skvělý Travis Hafner nenavázal na výkony v předešlých sezonách, mužstvo z Ohia má velmi vyrovnanou sestavu, která dokáže potrápit každého nadhazovače. Přesvědčit se o tom mohl letos už dvakrát i Santana: v dubnu s Clevelandem prohrál 3-5 a v polovině května si i přesto, že odehrál skvělý zápas, připsal další porážku, tentokrát 0-2. Špatně na tom tým z Ohia není ani na nadhozu, trio Sabathia-Carmona-Byrd má dohromady bilanci 35-13. Dnes ovšem Cleveland pošle na kopec Jakea Westbrooka, který jen vzpomíná na úspěšná léta. Brzy třicetiletý nadhazovač má po dvanácti zápasech bilanci 1-6 a průměr přes 6 oběhů na zápas, což je oproti předchozím sezonám znatelné zhoršení. Naposledy doma proti Bostonu dokonce během šesti směn pustil na mety čtrnáct hráčů soupeře, kteří si doběhli pro pět bodů.

Když za Minnesotu nadhazuje Santana, jsou Twins obvykle papírovými favority. Stejně je tomu i dnes: na hosty vypsali bookmakeři kurs 1.67 a domácí považuje společnost bwin za outsidery s kursem 2.25.

Reklama