Hlavní obsah

Rozloučí se Atlanta s Arizonou vítězstvím?

Do skvělé formy se v posledních dnech dostali baseballisté Arizony. Diamondbacks vyhráli už osm zápasů v řadě. Budou se dnes proti Atlantě radovat podeváté?

Foto: www.drugfreesport.com

DEFAULT TITLE

Článek

Podobná vítězná série byla přesě to, co Arizona potřebovala. Tým z Phoenixu totiž hraje ve zřejmě nejvyrovnanější divizi - s výjimkou San Francisca mají všechny týmy kladnou bilanci. Díky osmi výhrám v řadě Diamondbacks snížili náskok Los Angeles na minimum a v případě dnešního vítězství mohou Dodgers i přeskočit. Pomoci se jim v tom pokusí velezkušený nadhazovač Livan Hernandez. Kubánec už pamatuje lepší časy. Začátek sezony mu sice vyšel, po dvou měsících měl bilanci 5-2, od začátku června se ale dlouho trápil. V osmi zápasech za sebou povolil soupeřům alespoň tři oběhy, a tak se nelze divit, že na výhru čekal tak dlouho. Dočkal se jí až v úterý, kdy vydržel na kopci sedm směn, během nichž dokázala Florida skórovat jen jednou.

Je otázkou, jestli se mu tak bude dařit i proti Atlantě. Během své kariéry proti ní totiž odhýzel 22 zápasů a odnesl si z nich bilanci 3-14. To proti ní ovšem nastupoval i v době, kdy Atlanta kralovala Východní divizi Národní ligy. To už nyní neplatí. Braves už sice zapomněli na zpackanou loňskou sezonu, kdy po dlouhých letech skončili se zápornou bilancí, a určitě se nechtějí vzdát myšlenky na play off, doby, kdy dokázali za sezonu vyhrát přes 100 zápasů, jsou už ale pryč. Situace Atlanty se navíc po pauze na Zápas hvězd začíná povážlivě zhoršovat: první tři utkání druhé části sezony vyhráli, ovšem od té doby se jim nedaří. Korunu tomu nasadily poslední čtyři zápasy, které pokaždé těsně prohráli - se San Franciscem se Atlanta rozloučila prohrami 1-2 a 2-4 a v prvních dvou zápasech v Arizoně prohráli 7-8 a 3-4. O to, aby se to neopakovali, by se dnes měl postarat nadhazovač hostů Tim Hudson. Člen kdysi slavné trojky z Oaklandu Zito-Hudson-Mulder se po loňské mizerné sezoně konečně chytil a jeho statistiky se konečně podobají těm, které měl ještě v Americké lize: vedle bilance 10-5 ho zdobí i průměr 3.24 oběhu za devět směn. O tom, jak je pro Atlantu důležitý, svědčí i fakt, že Braves vyhráli všech šest posledních zápasů, v nichž nastoupil.

Právě Hudson je důvod, kvůli kterému bookmakeři považují trápící se Atlantu za favorita zápasu, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.61. Pokud se domníváte, že ani on nedokáže rozjetou Arizonu zastavit, vsaďte si na domácí v kursu 2.35.

Reklama