Hlavní obsah

Acasuso změří síly s Eschauerem

Většina tenisového osazenstva, která v minulém týdnu startovala na evropských podnicích, se na starém kontinentu přesunula pouze o něco severněji do polských Sopot. Tam dnes začíná další podnik okruhu ATP. V jeho pavouku nechybí nedávné překvapení Werner Eschauer ani tradičně dobrý antukář Jose Acasuso.

Foto: elconresort.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Ten je však v tuto chvíli až na 72. příčce žebříčku ATP, když do letošní sezony startoval dokonce z 27. pozice. V roce 2007 tedy opravdu moc nezáří - největší úspěch zaznamenal v úvodu roku v Acapulco, kde se probojoval mezi nejlepší osmičku, stejně se mu vedlo následně v Casablance. Celkově na okruhu ATP odehrál v probíhající sezoně 29 zápasů, když ze 14 odcházel se svěšenou hlavou.

Na oblíbenou antuku vstoupil prohrou v prvním kole na turnaji série Masters v Monaku, kde nestačil na Rusa Andrejeva. Poté však zaznamenal mírné zlepšení; v Římě dokráčel do osmifinále, kde nestačil na Tomáše Berdycha, ale kolo předtím vyřadil silného Ljubičiče. Dařilo se mu i poté v Hamburku, kde obhajoval semifinálovou účast z loňského ročníku. Letos sice tak daleko nedokráčel, ale porazil momentálně silného Itala Volandriho, což ho jistě potěšilo. Výborně poté zahrál na světovém poháru družstev v Dusseldorfu, kde si poradil se všemi soupeři. Od té doby však tápe; vše začalo na Roland Garros, tam vypadal hned v úvodním kole s Melzerem. Na trávě jako už tradičně nestartoval. K turnajům se tedy vrátil až před třemi týdny v Gstaadu, ale rozhodně ne úspěšně - v prvním kole vypadl s N. Lapenttim. Ve Stuttgartu ho na úvod vyřadil Koubek a v Umagu David Ferrer.

Momentálně tak má rozhodně co napravovat, první překážkou v Sopotech mu bude Rakušan Eschauer. Ten nedávno zazářil na turnaji v Amersfoortu, když dokázal vyřadit například Nicolase Alamagra nebo Carlose Moyu, a postoupil do svého vůbec prvního finále na okruhu ATP v kariéře.

Zbylé úspěchy posbíral již 33letý Rakušan převážně na challengerech, když dokázal zvítězit na turnajích v Luganu, Wroclawy, Monze a Chiassu. Na Roland Garros nestačil ve druhém kole na Nikolaje Davyděnka a ve Wimbledonu prohrál taktéž ve druhém kole s pozdějším finalistou Rafaelem Nadalem.

Myslím si, že se můžeme těšit na opravdu zajímavé utkání, oba hráči si jistě nic nedarují a moc dobře vědí, že tento zápas může vyhrát pouze jeden z nich. V historii se doposud nestřetli a i když je Argentinec v tuto chvíli o 19 příček v žebříčku ATP níže než Rakušan, tak si na něj můžete u bwin vsadit s kursem favorita - 1.33. Kurs na Eschauera má hodnotu 2.78.

Reklama