Hlavní obsah

Kalmar dnes přivítá Gefle

Eurotip.cz

Švédská nejvyšší fotbalová soutěž o víkendu otevřela už 15. hrací kolo, které dnes pokračuje dalšími dvěma zápasy. V jednom z nich hostí v tuto chvíli čtvrtý Kalmar jedenácté Gefle.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kalmar se v roce 2004 po roční pauze vrátil zpět mezi elitu a hned zaznamenal velmi dobrý úspěch, kterým bylo 5. místo v tabulce. O rok později skončil dokonce třetí a loni opět pátý, když mu třetí příčka utekla o pouhé dva body. Letos svěřenci Nanne Bergstranda myslí opět na nejvyšší příčky a konečně by se jistě chtěli probojovat i do evropských pohárů. Cíle to rozhodně nejsou nereálné, nýbrž kvalitou kádru patří Kalmar rozhodně k tomu nejlepšímu co Allsvenskan nabízí. V mužstvo bývali dokonce tři Brazilci, ten asi nejvýraznější - Ariclenes da Silva Ferreira - mužstvo před nedávnem opustil a zamířil do Alkmaaru.

Už bez něj tedy bude Kalmar dnes čelit celku Gefle. Ten se před třemi dvěma probojoval mezi elitu, ale narozdíl od domácích se v ní drží s vypjetím všech sil. V první sezoně to vyšlo opravdu jen o chlup - konkrétně o jeden bod. Loni získal celek z města Gävle stejně jako ve své první sezoně 31 bodů, což tentokrát stačilo na 9. příčku. Toto umístění je pro tento menší klub vůbec nejlepší v historii. Modrobílý dres, který nosí svěřenci Pera Olssona oblékají především domácí hráči. Jedinými krajánky jsou dva fotbalisté z Konga Yannick Bapupa a René Makondele, v útoku navíc nastupuje mladý Polák Tomasz Stolpa.

Domácí jsou bookmakery bwin favorizováni s kursem 1.60, na remízu vypsali kurs 3.40. Myslíte si, že hráči Gefle překvapivý a odvezou si z Kalmaru tříbodový zisk, pak si vsaďte s kursem 6.05.

Reklama