Hlavní obsah

Rozjetí Andělé míří do Seattlu

Dva týmy s vynikající formou dnes svedou souboj v americkém Seattlu. Domácí Mariners budou usilovat o čtvrté vítězství v řadě proti Los Angeles Angels.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Seattle se sice dokázal dostat dostat do formy, ale velmi slabé období. Na konci minulého týdne Mariners prohráli v Torontu těsně 0-1 a tato porážka jako by je poznamenala; v Torontu prohráli i pondělní zápas a v Texasu se jim poté povedlo prohrát všechny čtyři zápasy série proti domácím. Po návratu domů ještě ve čtvrtek prohráli s Oaklandem 2-6, ale to už byla ta poslední kapka. V pátek zvítězili 7-1, v sobotu znovu vyhráli, tentokrát 4-3, a včerejší divoký zápas rozhodli čtyřmi body v osmé směně, díky kterým zvítězili 14-10. Úkol dovést svůj tým k další výhře dnes připadl zkušenému nadhazovači Miguelu Batistovi. Rodák z Dominikánské republiky obléká už pátý dres za posledních sedm let a své angažmá v Seattlu zatím může považovat za jedno z těch úspěšnějších: osobní statistiky možná nemá nejlepší, pálkaři proti němu mají úspěšnost přes 28% a na mety pustí průměrně 1.55 pálkaře za směnu, ve slušně hrajícím mužstvu má ale poměrně lichotivou bilanci 10-7.

Dnes Batistu nečeká vůbec lehký protivník. Hostující Los Angeles Angels vedou Západní divizi Americké ligy právě před Seattlem a určitě nebudou chtít připustit, aby se jim Mariňáci v tabulce přiblížili. A co hůř, obzvlášť pálkaři Andělů jsou v posledních dnech postrachem soupeřů. Po dvou prohrách v Oaklandu se s Kalifornií rozloučili výsledkem 7-6 a o víkendu je čekal Detroit, s Bostonem nejlepší tým ligy. Z toho si Angels ale těžkou hlavu nedělali a Tygrům udělili pokaždé dvojciferný výprask. V pátek jejich řádění odnesl Nate Robertson, který nezabránil porážce Detroitu 6-11, v sobotu zabralo Los Angels až v osmé směně, v níž sedmkrát skórovalo, a zvítězilo 10-3, a včerejší duel dopadl vůbec nejjednoznačněji. Angels ho rozhodli už ve třech směnách, během nichž si doběhli pro dvanáct bodů, a Detroit poté již jen zkorigoval výsledek na konečných 13-4 pro domácí. V dresu hostů dostane dnes šanci na kopci Venezuelan Kelvim Escobar. Jednatřicetiletý nadhazovač letos zažívá nejlepší sezonu své kariéry, kterou několikrát poznamenala různá zranění; po devatenácti zápasech má bilanci 11-4 a průměr dokázal stlačit pod tři oběhy za zápas.

Udrží si Escobar svou vynikající formu i proti Seattlu, s níž má zatím špatnou bilanci 5-8? Podle bookmakerů spíše ano, proto hosty vypsali jako favority s kursem 1.75. Jestli si myslíte, že rozjetý Seattle bude nad jeho síly, můžete si vsadit na domácí v kursu 2.10.

Reklama