Hlavní obsah

Andrejeva dnes čeká domácí objev

Senzačním vítězstvím nad Italem Volandrim vstoupil do turnaje v Sopotech Polák Michal Przysiezny, 207. hráč světového žebříčku. Ve druhém kole ho čeká další eso - Igor Andrejev.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Ve vzájemné zápase se oba hráči dosud nesetkali i proto, že Polák toho na okruhu ATP prozatím opravdu moc nenahrál - letos prozatím pouze dva zápasy. Andrejev má rozhodně více zkušeností. Za poslední rok, co se vrátil po zranění, sice nezaznamenal žádný výraznější úspěch, kromě svého výborného vystoupení v Davisově Poháru, v jehož rámci si poradil s Fernandem Gonzalezem a Nicolasem Massuem, ale v poslední době hraje nadmíru dobře.

Ve skvělém světle se předvedl na letošním Roland Garros. Hned v prvním kole pařížského grandslamu vyřadil Andyho Roddicka. Jeho spanilou jízdu nezastavil v dalším kole Nicolas Massu a následně ani momentálně výborný Francouc Paul-Henri Mathieu. V osmifinále uspěl Rus i s Marcosem Baghdatisem, který na dvorcích Roland Garros předváděl rovněž skvělý tenis. Stopku mu vystavil až v dalším kole Srb Djokovič. Přesto se Andrejev posunul žebříčkem ATP o 70 příček výše - v tuto chvíli je 46. hráčem světa.

Wimbledon mu sice následně nevyšel, ale to se dalo čekat, protože tráva není rozhodně jeho silnou stránkou. Výborně si však vedl poté v Gstaadu, kde postoupil až do semifinále a jen potvrdil své antukové schopnosti. Ani další týden v Amersfoortu si nevedl špatně, čtvrtfinále je toho důkazem. Před týdnem narazil v Kitzbühelu ve druhém kole na turnajovou jedničku - Robreda, s nimž svedl vyrovnanou bitvu a prohrál až v tiebreaku třetího setu.

Rovněž o postup do třetího kola se dnes popere v Sopotech. Tentokrát ho čeká papírově o poznání slabší soupeř. Polák sice v úvodním kole porazil Volandrihe, avšak to je opravdu jeho jediný úspěch na okruhu ATP. 23letý hráč za svou kariéru sehrál mezi elitou pouze 12 zápasů, z nichž prohrál 7. Stejně jako v předchozích letech, tak i letos objíždí především challengery. Jeden v roce 2007 dokonce vyhrál - ve Wrexhamu. Čtvrtfinále si navíc zahrál v Kyoto.

Myslíte si, že Andrejev potvrdí roli favorita a pro Przysieznyho bude tím pádem tento zápas posledním letošním na dvorcích v Sopotech? Potom si na Rusa vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.09. Jste-li názoru, že Polák využije domácího prostředí a s Andrejevem si poradí, pak si vsaďte právě na něj - kurs je 5.14.

Reklama