Hlavní obsah

Zlaté Moravce chtějí v Kazachstánu potvrdit postup

Eurotip.cz

Postoupit do druhého předkola Poháru UEFA se dnes pokusí zástupce slovenské kopané, Zlaté Moravce. Těm vyšlo první utkání s Almaty, když zvítězili 3:1, a do dalšího kola je tedy posune i jednogólová porážka.

Článek

Do pohárové Evropy se nováček Corgoň ligy probojoval přes domácí Pohár, v jehož finále porazil 4:0 Senec. V podobném stylu se svěřenci trenéra Jána Rosinského předvedli v prvním utkání proti kazašskému Almaty. Poločas byl sice bez branek, ale poté kouč vytáhl z lavičky Miloše Gibalu a ten se mu odvděčil dvěma brankami, třetí přidal po nádherném přímém kopu Roman Greguška. Jedinou kaňkou se stal následný protiútok hostí, při němž Sergeja Larina korigoval na konečných 3:1.

Dnes čeká slovenský celek odveta, do které vstupuje s jasným cílem - postoupit. Za sebou má desetihodinovou cestu v letadle, což je pro mnoho hráčů první takovýto výlet a srovnat se s ním nebude rozhodně jednoduché. Právě tento fakt označil vedoucí mužstva FC Alma Ata Nizozemec Arno Pijpers jako klíčový, z něhož pramenila porážka před 14 dny. V Kazachstánu je čtyřhodinový posun a zcela rozdílné klimatické podmínky. Kouč Rosinský navíc musí řešit složení stoperské dvojice, jelikož se v ligovém zápase s Ružomberokem zranil autor branky z prvního střetnutí - Roman Greguška.

„Rozhodli jsme se, že po úspěšné sezóně 2006/2007 s výjimkou dvou-třech hráčů naše mužstvo nerozprodáme, že ho udržíme pospolu. Naše mužstvo jsme v létě posílili, tak že se vůbec neoslabilo. Naší snahou jsou bylo, aby zápasy Poháru UEFA hráli ti hráči, kteří Slovenský pohár a postup do fotbalové Evropy vybojovali,“ řekl prezident klubu Karol Škula.

Soupeř jeho klubu v prvním předkole Poháru UEFA je velká neznámá. Do evropských pohárů se rovněž jako slovenský celek probojoval přes domácí Pohár. Trenérem Almaty je Nizozemec Antonius Joora, jehož výběr dnes potřebuje na domácím 25tisícovém stadionu vyhrát nejméně o dvě branky. Po 17. kolech nejvyšší kazašské ligové soutěže je na 6. příčce s bilancí 7-4-6. V posledním ligovém střetnutí uhráli Joorovi muži bezbrankovou remízu s Ekibastuzecu Ekibastuz.

I přes velkou neznámou jsou dnes domácí podle bookmakerů společnosti bwin favority zápasu s kursem 1.72. Remízu si vsadíte u společnosti bwin s kursem 3.45 a na vítězství hostů ze Slovenska za kurs 4.15. Utkání začíná už v 15:30 našeho času.

Reklama