Hlavní obsah

Porazí Cubs Philadelphii potřetí v řadě?

Eurotip.cz

Do čela své divize se po dlouhém čekání konečně dostali baseballisté Chicaga Cubs. Zvýšit svůj náskok na Milwaukee se svěřenci trenéra Pinielly pokusí dnes proti Philadelphii.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Právě proti tomuto soupeři v minulých dnech tým z Chicaga dvakrát uspěli. Mužstvo, které si po obrovských výdajích za posily nemohlo před sezonou dát za cíl nic menšího než postup do play off, sice první souboj série proti Philadelphii prohrálo 1-4, den nato ale zvítězilo 7-3 a včera se radovalo z výhry poté, co Murton skóroval díky nepřesnému nadhozu Bretta Myerse. Cubs si tak svou bilanci ve druhé části sezony vylepšili na 13-6 a vzhledem k tomu, že se Milwaukee vůbec nedaří, vystřídali v čele Centrální divize Národní ligy právě Brewers. O to, aby svůj náskok zvýšili, by se měl dnes postarat především mladý nadhazovač Sean Marshall. Rodák z Richmondu je při absenci Kerryho Wooda a Marka Priora příjemným překvapením rotace chicagského týmu. Po dvanácti zápasech má bilanci sice jen 5-4, ovšem také velmi lichotivý průměr 3.10 bodů za devět směn. Formu má vynikající, v posledních čtyřech zápasech povolil soupeřům dohromady šest oběhů, uvidí se, jak se mu bude dařit proti pálce Philadelphie. Ta mu totiž loni při jejich jediném vzájemném souboji "nadělila" šest oběhů za tři směny.

Je ovšem pravda, že za to mohl především jeden povedený odpal Joseho Hernandeze, který už dres Philadelphie neobléká. A navíc, Phillies se dostali do slušných problémů. Tým, který si také dělá zálusk na Světou sérii, totiž na několik týdnů přišel o vynikajícího Chase Utleyho. Ze hry ho vyřadil nešťastný nadhoz soupeřova hráče, a krátce poté na listinu zraněných přibyl i rychlíci ve vnějším poli, Victorino s Bournem. Obávanému Ryanu Howardovi navíc jako by odcházela forma, a v takovém případě by útok Phillies byl značně oslaben. Victorino s Bournem se na hřišti naposledy objevili v pondělí, kdy byli přítomni úvodní výhře 4-1 nad Cubs, a bez nich hosté i přes snahu Iguchiho, Robertsona a Rollinse dvakrát prohráli. O to víc se nyní Phillies musejí spoléhat na své nadhazovače. Dnes se své spoluhráče pokusí nezklamat Kyle Lohse, čerstvá posila mužstva. Lohse přišel do Philadelphie těsně před uzávěrkou přestupů ze Cincinnati, kde se mu příliš nedařilo; po 21 odházených utkáních měl bídnou bilanci 6-12 a průměr 4.58 oběhů na zápas.

V souboji, který začne dnes po 20. hodině středoevropského času, věří bookmakeři více domácím Cubs, na které vypsali kurs 1.67. Myslíte si, že Philadelphie uzavře sérii v Chicagu vítězstvím? Pak si vsaďte na hosty, kurs je 2.25.

Reklama