Hlavní obsah

Kladno vyjede na led Karlových Varů

Eurotip.cz

Zajímavě dotovaný Český hokejový pohár se nám včera rozjel na plné obrátky, dnes má na programu dvě utkání, v jednom z nich přivítají Karlovy Vary Kladno.

Foto: www.hokejkv.cz

Zimní stadión v Karlových Varech

Článek

O nově zrozeném předsezónním hokejovém Poháru se hodně napsalo v prvním odstavci včerejšího článků a o celkové organizaci se tedy můžete více dozvědět zde.

Teprve před týdnem a půl nazuli karlovarští hokejisté poprvé brusle a začali se připravovat na ledě. Už dnes je čeká první ostrá zkouška, v níž změří síly s Kladnem. Jako v každé kabině, tak i v severočeské se udály před nadcházející sezonou změny. Z kádru Energetiků odešli Tomáš Chrenko, Kamil Tvrdek, Michal Straka a Vojtěch Kloz. Nových tváří se v Karlových Varech objeví přesně stejný počet; řady loňského čtvrtfinalisty play-off České extraligy rozšířili Vítězslav Bílek, Milan Hluchý (oba přišli z Kladna), Jakub Grof (Ústí nad Labem) a pravděpodobně největší posila Marek Melenovský (Zlín).

Na úvod přípravy se svěřenci trenéra Zdeňka Venery měli střetnout s CSKA Moskva, tento velkoklub však musel nahradit jiný ruský celek Gazprom Orenburg, který ve Varech na domácí nestačil v poměru 0:3. Severočeši předvedli opravdu velmi dobrý výkon, když se v mužstvu zaskvěli především mladík Pavel Kuběna, který zaznamenal svou vůbec první branku v dresu Energetiků, a také Milan Procházka, jenž měl po zápase na svém kontě dva kanadské body (1+1).

Dnes se tomuto celku postaví blízký soused - Kladno. To ukončilo po pěti letech spolupráci se svým generálním partnerem Rabat a do nového ročníku tak stoupí s názvem HC Kladno. Generální manažer Otakar Černý ale upozorňuje, že i bez partnera je Kladno stabilní. Novinkou v nadcházející sezoně budou i dresy, které dostali nový kabát, když se změnilo i logo. Na ledě budou nově účinkovat slovenský bek z Ústí nad Labem Tomáš Nadášdi a Radek Bělohlav, jenž se vrátil z hostování v Budějovicích. Do října bude navíc na Kladně působit zkušený Petr Tenkrát, který poté zamíří do švédské Timry, dnes by se však na ledě objevit neměl.

Odchodů bylo na kladenské straně rozhodně více; Petr Jaroš, Michal Havel a Vratislav Čech už Kladno v nadcházející sezoně už reprezentovat nebudou. Stejně jako Vary odehráli i Středočeši už přípravný zápas, a to dokonce dva. V prvním zápase porazili Liberec 4:3 a následně si poradili v poměru 3:0 s Berounem. Dnes to bude mít Kladno rozhodně těžší i proto, že bude oslabeno o kompletní první lajnu Bělohlav - Patera - Martin Procházka. "V každém utkání jeden útok nehraje, tentokrát je to ten první. A nastoupíme jen se šesti obránci," řekl trenér Zdeněk Müller. Nemocný je navíc obránce Hájek, zraněný Evan a volno má Libor Procházka. Na soupisce se neobjeví ani útočník Bartošek.

I kvůli těmto faktům jsou dnes Vary favoritem s kursem 1.85. Remízu si vsadíte u společnosti bwin s kursem 4.50 a na vítězství Kladna vypsali bookmakeři bwin kurs 2.85.

Reklama