Hlavní obsah

Ligue 1 otevře duel Štrasburk - Marseille

Období, na které se těšili snad všichni fotbaloví příznivci, je konečně tady. Jako obvykle, i letos na začátku srpna startují nové ročníku všech nejvýznamnějších evropských fotbalových soutěží. Jako první z „velké pětky“ začne francouzská Ligue 1.

Článek

V jejím úvodním zápase se dnes představí Marseille na hřišti staronového nováčka Štrasburku. Ten loni skončil ve druhé nejvyšší francouzské soutěži na poslední postupové příčce, tedy třetí o bod před čtvrtými Amiens. Společně s celkem ze severovýchodu Francie postoupili mezi elitu Caen a Méty.

Štrasburk to nebude mít v Ligue 1 jistě vůbec jednoduché i proto, že vedení klubu vyhodilo trenéra J. P. Papina, jehož nahradil Jean-Marc Furlan. Tomu však vedení nepřivedlo téměř žádné posily a vše tedy bude pravděpodobně stát na Yacine Abdessadkiovi. Ten si ale bude muset na svůj první start v sezoně počkat, jelikož má karetní trest.

O hodně lépe je na tom před novou sezonou celek Marseille. Ten si letos brousí zuby na titul, i když vedení prodalo Bayernu svou ikonu Ribéryho, za něhož inkasovalo astronomických 26 milionů eur (téměř 730 milionů korun). Vhodně však i nakupovalo; do mužstva přišli Boudewijn Zenden, Djibril Cisse, Jacques Faty, Karim Ziani a Benoit Cheyrou. S těmito posilami by chtělo Marseille přerušit nadvládu Lyonu. „Lyon je pořád hlavním favoritem, má stále velikou kvalitu, ale v lize to tentokrát bude mít asi nejtěžší za poslední léta. Marseille by se Lyonu mohla hodně přiblížit, protože hodně posílila,“ míní Ivan Hašek, expert na francouzskou kopanou.

„Víme, že nás letos všichni budou chtít porazit. Ale náš minimální cíl je druhé místo a dostat se do Ligy mistrů. Kdybych si ale měl vsadit, tak vsadím peníze na výhru Lyonu,“ řekl s úsměvem kouč Marseille Albert Emon, jehož mužstvo v přípravě porazilo Anderlecht 4:2, Bordeaux 3:2, Toulouse 1:0 a St. Etienne 2:1, remizovalo pouze s Montpellier. Emon dnes bude postrádat Samira Nasriho, jenž má problémy s kolenem, zraněný je rovněž Wilson Oruma a disciplinární trest si musí odpykat Renato Civelli.

Na vítězství Marseille byl sázkovou kanceláří bwin vypsán kurz 1.95. Na to, že hráči Štrasburku vybojují v úvodním zápase cenný bod, je kurs 3.15. Na své konto si jistě mohou připsat hned všechny tři, na to si společnosti bwin vsadíte s kursem 3.75.

Reklama