Hlavní obsah

Rozjetý Washington čeká znovu St. Louis

V dobré formě se na přelomu července a srpna prezentují baseballisté Washingtonu. Nejhorší tým Východní divize Národní ligy dokázal vyhrát už čtyři zápasy v řadě. Dnes mají možnost protáhnout vítěznou šňůru v souboji se St. Louis.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Washington je i přes tuto sérii stále na posledním místě ve své divizi, to ale není nic, na co by fanoušci Nationals nebyli zvyklí. Jsou to už čtyři roky, co ještě jako Montreal Expos neskončili po základní části poslední. Tehdy se dokázali dostat před Mets, od té doby ale poctivě plní roli outsidera. Ani letos se není čemu divit: Nationals chybí několik nadhazovačů, včetně jindy vynikajícího Pattersona, a podobně jako v minulosti mají slabou pálku - letos vůbec nejslabší ze všech týmů. Čas od času se ovšem i tým z hlavního města vzepře. Už dvakrát Washington uhrál sérii čtyř vítězných zápasů za sebou a tento týden se mu to podařilo potřetí; nejprve vyhrál všechny domácí zápasy proti Cincinnati a své fanoušky potěšil i včera, kdy porazil hosty ze St. Louis 3-2. Hrdinou zápasu se stal nadhazovač Tim Redding a podobně si dnes bude chtít vést i nováček v dresu Nationals Joel Hanrahan. Tomu je sice už pětadvacet let, v MLB si ale teprve minulý týden odbyl svou premiéru. A velice úspěšně. Čekal ho ostrý start na stadionu New York Mets, Hanrahan se ale nejlepšího mužstva Národní ligy nezalekl, během šesti směn povolil domácím jen čtyři odpaly a tři oběhy, a připsal si své první vítězství v nejslavnější baseballové soutěži světa.

Podobně jako Washington, ani jeho dnešní soupeř nemůže být s dosavadním průběhem sezony příliš spokojen. Fanoušci St. Louis ale na podobnou situaci nejsou vůbec zvyklí. Kardinálové patřili v minulých sezonách k elitě Národní ligy; v posledních třech letech vyhráli svou divizi a dvakrát během této doby byli nejlepším týmem základní části celé MLB. Doba se ale mění, hráči Cardinals stárnou, a současná realita neúprosná - St. Louis je nyní stěží průměrný tým, který na svou bilanci 50-56 rozhodně nemůže být pyšný. Útok znovu táhne Albert Pujols, jedině Chris Duncan ale kromě něj dokázal dát sedm homerunů, a navíc se vůbec nedaří ani nadhazovačům. Tým s těmito problémy nyní prohrál tři zápasy za sebou; s Pittsburghem se rozloučil prohrami 1-15 a 4-5 a nevydařil se mu ani úvodní zápas série s Washingtonem. Dnes se na kopci představí nová posila St. Louis, nadhazovač Joel Pineiro. Cardinals si zaplatili jeho služby, protože jim stále chybí velezkušení Chris Carpenter a Mark Mulder, je ovšem otázkou, jestli osmadvacetiletý Portorikánec splní jejich očekávání. Pineiro měl štěstí na začátku kariéry, kdy zažil zlatou éru Seattlu. Když šli ale Mariners výkonnostně dolů, šel s nimi i on: loni měl v Seattlu dokonce bilanci 8-13 a hrozivý průměr 6.36 oběhů na zápas. Letos zkoušel štěstí v Bostonu, ani tam se mu ale nedařilo; nastoupil celkem na 34 směn, než ho Red Sox poslali do nižší soutěže.

Bookmakeři dnes přesto věří o něco více St. Louis, na které vypsali kurs 1.87. Myslíte si, že Washington protáhne svou vítěznou šňůru na pět zápasů? Potom si vsaďte na domácí v kursu 1.95.

Reklama