Hlavní obsah

Robredo vyzve ve finále Acasusa

Tenisový turnaj v polských Sopotech dospěl ke svému poslednímu zápasu. V něm se dnes krátce po poledni utkají Tommy Robredo a Jose Acasuso.

Foto: imholzsport.ch

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Oba hráči se již dobře znají, neboť na sebe nenarazí zdaleka poprvé. První dvě vzájemná střetnutí vyzněla lépe pro Španělského tenistu Tommyho Robreda. V roce 2003 nejdříve zvítězil na trávě ve Wimbledonu a posléze také na tvrdém povrchu v americkém Long Islandu. O dva roky později na podniku ATP Masters v Cincinnati a v roce 2006 v Torontu zvítězil naopak 24letý Argentinec.

V prvním kole probíhajícího turnaje si sedmý hráč světa Robredo poradil až ve třech setech s domácím Lukášem Kubotem. Postupně se však zlepšoval, když dále vyřadil Steva Darcise, Stefana Koubka a v semifinále i 49. hráče žebříčku ATP Francouze Gillese Simona. „Samozřejmě, že vždy, když se dostanu do finále, tak mě to velice těší. V prvních zápasech na tomto turnaji jsem se hodně trápil a nyní hraji o poznání lépe. V semifinále jsem vyhrál poprvé ve dvou setech. Proti Simonovi jsem hrál vcelku solidně a nedělal jsem mnoho chyb. Acasuso je skvělý hráč s výborným prvním servisem a dobrým forehandem,“ dodal 25letý Španěl.

Hned ve svém prvním turnaji v sezoně se dostal Robredo do finále v Aucklandu kde na tvrdém povrchu nestačil na krajana Davida Ferrera. Na Australian Open i na Roland Garros nestačil na světovou jedničku Rogera Federera. Na konci dubna se dostal do semifinále v portugalském Estorilu, kde skončil na raketě silného Srba Novaka Djokoviče. Ve Wimbledonu vypadl již ve druhém kole s Waynem Arthursem. Následně skončil dvakrát hned v prvním kole v Bastadu a Stuttgartu. Minulý týden si na turnaji v rakouském Kutzbuhelu poradil například s Rusem Andrejevem, ale ve čtvrtfinále skončil na raketě Juana Monaca.

Jeho dnešní soupeř Jose Acasuso na tomto turnaji zatím neztratil ani set. V semifinále, které bylo překvapivě jednoznačnou záležitostí pro 72. hráče světa, porazil Alberta Montanese. Španělský tenista nebyl schopen jakkoliv ohrozit zkušenějšího soupeře a po pouhých třech vítězných hrách se poroučel z kurtu. „Jsem opravdu šťastný. Dnes to byl můj nejlepší zápas v tomto týdnu. Tady v Sopotách se cítím skvěle a vždycky se mi zde hraje výborně. Ani nevím, čím to je,“ řekl Acasuso po úspěšném semifinále.

Pro Argentince, který jako své sídlo uvádí Buenos Aires, je finálová účast zatím největším úspěchem sezony. Letos došel nejdál do čtvrtfinále na antukových turnajích v Acapulcu a Casablance, kde vypadl s Francouzem Mathieu. Od poloviny května se mu nepodařilo přejít na žádném turnaji přes první kolo. Toto „prokletí“ prolomil až v chorvatském Umagu, kde však ve druhém kole vypadl s Davidem Ferrerem. 24letý Argentinec je rovněž úspěšný deblista - v Acapulcu a Stuttgartu došel až do semifinále.

Mírným favoritem je španělský tenista Robredo, na jehož výhru vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.60. Na výhru Jose Acasusa určili bookmakeři kurs 2.05.

Reklama