Hlavní obsah

Anglie: Na úvod šlágr Chelsea - Manchester United

Eurotip.cz

Velcí rivalové se opět utkají ve zrenovovaném svatostánku ve Wembley, kde se střetnou o pohár Community Shield. Vítěz Premier League, Manchester, by si jistě rád napravil reputaci po porážce od Blues před třemi měsíci, kdy šlo o trofej FA Cupu.

Článek

Manchester se v přestupovém období opravdu činil. Do týmu přišel z Bayernu Mnichov záložník Owen Hargreaves, ze Sportingu Lisabon mladý krajní záložník Nani a další mladík - Anderson z Porta. K týmu by se měl co nevidět připojit také Argentinský útočník Carlos Tevez, který přijde z West Hamu. „Máme nový tým, který bude silnější než v ten loňský,“ říká kouč Ferguson. Z kádru United odešel brankář Tim Howard (Everton), Kieran Richardson (Sunderland), útočník Alan Smith (Newcastle) a také mladý italský útočník Giuseppe Rossi (Villareal), který uvolní svůj post již zmiňovanému Tevezovi. O Gabriela Heinzeho projevily zájem Real, Juventus i Liverpool, ale k přestupu zatím nedošlo.

Záložník Paul Scholes, útočníci Louis Saha a Ole Gunnar Solskjaer do dnešního zápasu pravděpodobně nezasáhnou. Owen Hargreaves, Anderson a Nani by také neměli ještě nastoupit. Obránce Gary Neville stále laboruje s poraněním kolene a jeho start je nejistý. Největší útočnou silou Rudých ďáblů by tak měli být Ryan Giggs a Wayne Rooney.

Ani Chelsea na přestupovém trhu letos nezahálela, i když v předchozích letech rozvířila transferové vlny rozhodně více. Z Readingu přišel záložník Steve Sidwell, z Bayernu Mnichov útočník Claudio Pizzaro, z Boltonu obránce Tal Ben Haim - všichni tito hráči posílili tým José Mourinha zadarmo. Z Lyonu posílili Blues o ofenzivně laděného Florenta Maloudu. V nejbližší době se očekává také příchod obránce Alexe z PSV Eindhoven. Modří také usilují o rychlého brazilského obránce Daniela Alvese z FC Sevilla, který nedávno uvedl, že chce svůj stávající klub opustit. Mužstvo Chelsea naopak opustil záložník Geremi (Newcastle) a obránce Khalid Boulahrouz, který odešel do Sevilly na hostování. Již delší dobu usiluje Real Madrid o krajního záložníka Arjena Robbena a nyní nově také o Michaela Ballacka.

„Fotbal se neustále vyvíjí a nemůžete hrát pořád se stejným kádrem. Loni jsme často hráli na jednoho útočníka a byli jsme těžko k poražení. Náš tým je silnější než ten loňský. Máme více alternativ. Nyní můžeme hrát klasických 4-4-2,“ říká asistent trenéra Steve Clarke.

Do dnešního utkání nastoupí Modří pravděpodobně v ofenzivním rozestavení 4-3-3. Didier Drogba by měl vést útočnou řadu společně s Joe Colem a Florentem Maloudou. José Mourinho se však bude muset obejít bez Michaela Ballacka a Wayna Bridge, které trápí zranění kotníku. Útočník Pobřeží Slonoviny Salomon Kalou nenastoupí kvůli zranění kolene. Do zálohy jsou již připraveni Frank Lampard a Arjen Robben. Zcela fit jsou rovněž obránce Ashley Cole, Michael Essien i Claude Makelelé.

„Dnešní utkání je stále předsezónní. Sezona začíná se startem Premier League, ale když hrajete s United, tak to dává zápasu velký náboj. Chceme vyhrát a jsem si jistý že Manchester rovněž,“ dodal Steve Clarke.

Souboj, který začne v 16:00 našeho času nemá podle bookmakerů sázkové kanceláře bwin žádného favorita. Na výhru Chelsea i Manchesteru je shodný kurs 2.60. Pokud věříte, že zápas skončí stejně jako oba jejich vzájemné zápasy v loňském ročníku Premier Leauge - tedy remízou, znásobíte svůj vklad kursem 3.00 rovné.

Reklama