Hlavní obsah

Dodgers chtějí ukončit svou mizérii

V souboji o vedení v Západní divizi začali poněkud ztrácet baseballisté Los Angeles Dodgers. Po třech prohrách v řadě je čeká závěrečný zápas s Arizonou. Dokážou nad lídrem divize uspět alespoň dnes?

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

A to přitom Dodgers vykročili do druhé části sezony tak nadějně. Jeden z nejbohatších klubů MLB si po Zápase hvězd vylepšil pozici ve vyrovnané divizi čtyřmi výhrami v řadě. Vysokým vítězstvím 10-3 nad Philadelphií v polovině července ale jako by Los Angeles vystřílelo prach. Od té doby odehrálo sedmnáct zápasů s mizernou bilancí 5-12; nad žádným ze soupeřů nedokázalo vyhrát víc než jedno utkání a všechny série tak prohrálo. Červenec uzavřeli Dodgers dvěma prohrami v Coloradu a následnou domácí porážkou se San Franciscem. Nad ním ještě dokázali ve středu uspět, den nato ale přišla další prohra a nyní nevyhrají Dodgers ani sérii s Arizonou. První dvě utkání už totiž prohráli, nejprve 0-1 a včera 7-8. Dnes dostane příležitost ukázat se největší eso mezi nadhazovači Los Angeles, Brad Penny. Devětadvacetiletý hráč už v předešlých letech prokazoval své kvality, letos ovšem prožívá nejlepší sezonu kariéry. Po 22 zápasech má bilanci 13-2 a průměr 2.60 oběhů na zápas; v této statistice je v Národní lize nejlepší hned za vynikající dvojicí San Diega Young-Peavy.

Nadhazovač, který se dnes na kopec postaví v barvách Arizony, si ale co do kvality s Pennym vůbec nazadá. Brandon Webb hned v prvním roce mezi profesionály před čtyřmi lety zazářil a od té doby je nejspolehlivějším nadhazovačem Diamondbacks. I díky němu se mužstvo z Phoenixu dostalo do čela Západní divize, což je pro fanoušky týmu dobrou zprávou po třech letech mizérie v řadě. Proti Los Angeles má Webb bilanci 7-3, kterou si vylepšil letošním shutoutem na konci června. Bylo to už druhé utkání v sezoně, které Webb odehrál, ovšem ne poslední. Další zápasy bez jediného oběhu odházel během týdne na konci července: nejprve díky němu porazili Diamondbacks Floridu 7-0 a poté San Diego 4-0.

V souboji dvou vynikajících nadhazovačů věří bookmakeři více Pennymu, na jehož Dodgers vypsala společnost bwin kurs 1.73. Myslíte si, že Arizona se s Los Angeles rozloučí třetí výhrou v řadě? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.15.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články