Hlavní obsah

Soderling změří síly se Safinem

Prestižní tenisový turnaj v kanadském Montrealu s celkovou dotací 2 450 000 amerických dolarů má dnes na programu další zápasy prvního kola. Obhájcem titulu na třetím nejstarším turnaji po Wimbledonu a US Open je Roger Federer, který v loňském finále porazil Richarda Gasqueta.

Foto: Internet

Marat Safin

Článek

My se však podíváme na utkání Marata Safina s Robinem Soderlingem, jehož vítěz se může v dalším kole těšit na druhého nasazeného Rafaela Nadala. Oba dnešní aktéři se na okruhu potkali zatím jen jednou. Loni na podniku ATP Masters v Paříži zvítězil ve třech setech Rus Safin. Letos rodák z Moskvy vypadl v úvodu sezony na prvním Grand Slamu Australian Open ve třetím kole v pětisetové bitvě s Američanem Roddickem. Zhruba o měsíc později došel do semifinále v Las Vegas, kde na tvrdém povrchu nestačil na Lleytona Hewitta. Od té doby neprošel nikdy dál než do druhého kola. Po vypadnutí na Roland Garros s Jankem Tipsarevičem skončil v osmifinále na trávě v anglickém Queen´s Clubu a ve Wimbledonu nestačil ve třetím kole na Rogera Federera.

Před začátkem betonové sezony vyměnil Safin svého trenéra. „Toto léto je v mé kariéře velmi důležité a rozhodl jsem se pro změnu. Ve Wimbledonu jsem začal hrát lépe a především na konci zápasu proti Federerovi se moje hra výrazně zlepšila. Zjistil jsem, že potřebuji udělat něco se svou hrou, abych se dostal zpět tam, kde chci být - do nejlepší desítky,“ dodal aktuálně 22. hráč žebříčku ATP. Novým koučem Marata Safina je Argentinec Hernan Gumy, který v nedávné době trénoval například Gustava Kuertena, Guillerma Caňase, či Guillerma Coriu. Na úvodím podniku amerických betonů v Los Angeles došel 27letý Rus do čtvrtfinále, kde nestačil na Korejce Lee Hyung-Taika. Rovněž mezi nejlepší osmičkou byl před týdnem ve Washingtonu, stopku mu tentokrát vystavil Gael Monfils.

Švédskému tenistovi Robinu Soderlingovi vyšel začátek sezony opravdu skvěle - na prvním turnaji v Dauhá nestačil až v semifinále na Ivana Ljubičiče. V únoru na turnaji v Marseille cestou do semifinále vyřadil například Nikolaje Davyděnka, či Francouze Richarda Gasqueta. O týden později korunoval svou výbornou formu na turnajích s tvrdým povrchem v Dubaji, kde skončil opět v semifinále - tentokrát na raketě Rusa Južného. Na antukovém turnaji ATP Masters v Monaku vypadl rodák z Tibra ve čtvrtfinále s Tomášem Berdychem. Na Wimbledonu nestačil ve třetím kole na pozdějšího finalistu Rafaela Nadala. Před měsícem došel aktuálně 29. hráč světa do čtvrtfinále v Bastadu, kde prohrál s Carlosem Moyou.

Oba hráče dělí od sebe v žebříčku ATP pouhých sedm pozic, tudíž by měl být k vidění vyrovnaný zápas. Stejného názoru je i sázková kancelář bwin, která na výhru obou hráčů vypsala shodný kurs 1.80.

Reklama