Hlavní obsah

Mirnyj se utká s Karlovičem

I dnes pokračují na turnaji ATP Masters v kanadském Montrealu zápasy prvního kola. Roger Federer, který má volný los, již očekává svého soupeře, který vzejde z duelu Ivo Karlovič - Max Mirnyj.

Foto: ČTK

Chorvatský tenista Ivo Karlovič

Článek

Oba hráči se na okruhu ATP potkali již třikrát. V prvním měření sil byl v roce 2003 úspěšnější běloruský tenista, který ve Wimbledonu zdolal svého soupeře ve čtyřech setech. Před dvěma lety ve Washingtonu a loni na antuce v Barceloně se naopak z vítězství radoval 28letý Chorvat.

Ivo Karlovič odstartoval letošní sezonu velmi solidně, když na turnaji v Chennai došel do čtvrtfinále, kde nestačil na Carlose Moyu ze Španělska. Na začátku února cestou do finále v San Jose vyřadil Jamese Blakea či Mardyho Fishe. O měsíc později musel skrečovat semifinále challengeru v Sunrise s Gaelem Monfilsem. V polovině dubna vyhrál 208 cm vysoký Chorvat svůj letos první turnaj - v Houstonu si ve finále poradil s Argentincem Zabaletou. Další triumf slavil na trávě v Nottingamu, ale posléze vyhořel v prvním kole Wimbledonu se zkušeným Fabricem Santorem.

Začátek sezony na tvrdém povrchu rodákovi ze Záhřebu příliš nevyšel a po porážce od Američana Sama Querreyho skončil ve 2. kole v Indianapolisu. Svou vydařenou sezonu a dobrou aktuální formu potvrdil minulý týden na turnaji ve Washingtonu, kde vypadl až po semifinálové bitvě s třetím hráčem světa Andy Roddickem.

Jeho dnešní soupeř - Bělorus Max Mirnyj se specializuje na čtyřhru, a proto není divu, že ve dvouhře velkou díru do světa neudělal. Na prvním letošním turnaji v katarském Doha porazil možná překvapivě Švýcara Wawrinku, poté až 185. hráče žebříčku Marca Chiudinelliho a ve čtvrtfinále skončil na raketě Angličana Andy Murrayho, se kterým prohrál ve třech setech. V polovině dubna došel do osmifinále v Monte Carlu, když vyřadil Marcose Baghdatise a Sergia Roitmana.

Po několika vypadnutích v prvním kole překvapil rodák z Minsku na začátku června v Londýnském Queen´s Clubu, kde po vyřazení Španěla Verdasca a Francouze Monfilse prohrál až s Rafaelem Nadalem. Aktuálně čtvrtý hráč žebříčku čtyřhry zvítězil se svým partnerem Jonasem Bjorkmanem na Australian Open a do semifinále došli v Queen´s Clubu a v Indian Wells.

Na výhru favorizovaného Iva Karloviče vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.35. Pokud věříte v nečekanou výhru Bělorusa, je tu pro vás kurs 2.70.

Reklama