Hlavní obsah

Roddick narazí na Clementa

Na tenisovém turnaji ATP Masters v Montrealu s by dnes měl být k vidění i zápas druhého kola mezi Andym Roddickem a Francouzem Arnaudem Clementem.

Článek

Oba hráči proti sobě nastoupili již třikrát. V prvních dvou střetnutích byl úspěšnější Francouzský tenista. Tyto duely se však datují až do roku 2002 a pokaždé se jednalo o soutěž družstev. Na turnaji ATP na sebe dnešní soupeři narazili také v roce 2005 - na tvrdém povrchu v Memphisu zvítězil Andy Roddick.

Rodák z Omahy vstoupil do sezony opravdu skvěle. Do semifinále došel na Australian Open a v San Jose. Podařený začátek sezony na tvrdém povrchu korunoval 24letý Američan finálovou účastí v Memphisu a na turnaji v Indian Wells ho zastavil až v semifinále Rafael Nadal. O dva týdny později skončil ve čtvrtfinále v Miami na raketě Andy Murrayho. Po nečekaném vypadnutí hned v prvním kole na Roland Garros s Rusem Igorem Andrejevem si Roddick spravil chuť na trávě v anglickém Queensu, kde ve finále porazil Francouze Nicolase Mahuta. Se svou účastí na Wimbledonu se poté rozloučil ve čtvrtfinále.

To, že se aktuálně třetí hráč světa cítí nejlépe na tvrdém povrchu, potvrdil semifinálovou účastí v Indianapolisu a titulem ve Washingtonu, kde zdolal senzaci turnaje Johna Isnera. „Věděl jsem, že je to jeho první finále před tolika lidmi, a proto jsem na něj chtěl vyvinout hned od začátku velký tlak. John Isner má před sebou jistě skvělou budoucnost,“ dodal po zápase Roddick.

Arnaud Clement musel narozdíl od svého soupeře přejít přes první kolo, ve kterém ve dvou setech vyřadil na divokou kartu hrajícího Kanaďana s německými kořeny Philipa Bestera. Francouzský tenista se specializuje především na čtyřhry, ale měsíc červen se mu nadmíru vydařil. Na trávě v londýnském Queen´s Clubu vyřadil například Novaka Djokoviče nebo Iva Karloviče. Nakonec se zastavil až v semifinále na raketě krajana Mahuta. O týden později doputoval do finále na trávě v Nottingamu, kde mu porážku oplatil Chorvat Ivo Karlovič. Ve Wimbledonu skončil hned v prvním kole, stejně tak jako minulý týden ve Washingtonu. Mezi své největší letošní úspěchy může 29letý Francouz zařadit triumf ve čtyřhře ve Wimbledonu a na tvrdém v Marseille.

Dnešní utkání má podle bookmakerů sázkové kanceláře bwin již téměř jistého vítěze. Je jím pochopitelně Andy Roddick, na jehož výhru je nízký kurs 1.10. Na výhru Arnaud Clementa si můžete vsadit v kursu 4.90.

Reklama