Hlavní obsah

V Chrudimi bude k vidění repríza loňského finále

Pardubická ČEZ Aréna prochází rekonstrukcí a domácí Moeller tak musel hledat azyl pro Český hokejový pohár. Našel ho v 10km vzdálené Chrudimi, kde dnes přivítá od 17:30 úřadujícího mistra extraligy - pražskou Spartu.

Článek

Jsou to už čtyři měsíce, co Sparta v šestém zápase finálové série s Pardubicemi rozhodla o obhajobě svého titulu. Od té doby se však hodně změnilo, obě mužstva prošla přestavbou, přesto jedno zůstává stejné - jak Sparta, tak i Pardubice chtějí v nadcházející sezoně opět bojovat o titul.

Základem úspěchu je vždy kvalitní příprava, v jejíž rámci se 14 extraligových klubů, Chomutov a Vsetín utkají o vítěze Českého hokejového poháru. První zápas mají oba dnešní soupeři už za sebou a shodou okolností se stejným soupeřem - s Libercem si poradila jak Sparta, tak i Pardubice.

Východočeši o letní pauze přišli o Jana Čalouna, Martina Vágnera a Františka Mrázka - všichni posílili nováčka Extraligy - Ústí nad Labem. Do Ruska navíc odešel i účastník světového šampionátu Petr Čáslava. Tyto odchody by však měly vyvážit příchody; v kádru vicemistra se letos objeví Martin Richter, Marek Posmyk a Radovan Somík.

Kromě vítězství s Libercem si Moeller poradil v přípravě už i s Prostějovem a Přerovem, díky čemuž triumfoval na Zubr Cupu. Ve všech utkáních se na ledě objevilo jiné složení mužstva, což se očekává i dnes. „Nechceme hrát pohár pouze na čtyři pětky, chceme dát šanci všem, abychom pak mohli poté kádr zúžit. Uvidíme podle zdravotního stavu, kdo nastoupí, každopádně dostanou šanci další hráči,“ řekl asistent trenéra Pavel Rohlík.

Kádr loňského mistra prošel po zisku titulu ještě značnější přestavbou než Perníkáři. Do Holešovic se stěhovali Havel z Kladna, Melichárek z Trenčína, Nedvěd z Edmontonu, Štefl ze Vsetína, Švagrovský z Arizony (CHL), Vojta z Ottawy (OHL) a Vaic z Liberca, pro něhož bude mít dnešní utkání jistě pikantní náboj.

Hodně hráčů však sparťanské řady i opustilo; v dresu mistra se už proti Liberci neobjeví Marek, Přikryl, Hlaváč, Hlinka, Kratěna, Benýšek, Rob, Salfický, Stehlík a Vrbata. To je jistě velké oslabení a Spartu tak čeká kupa práce, aby postavila opět výběr, který bude bojovat o další titul.

Utkání má mírného favorita v podobě pardubického mužstva, na které si můžete vsadit u společnosti bwin s kursem 1.90. Remízu bookmakeři této sázkové kanceláře ohodnotili kursem 4.50 a na vítězství Sparty vypsali kurs 2.75.

Reklama