Hlavní obsah

Dočkají se diváci Bondsova rekordního odpalu?

Jediný homerun dělí Barryho Bondse od překonání rekordu legendárního Hanka Aarona. 756. nechytatelného odpalu se může dočkat už dnes, kdy jeho tým přivítá soupeře z Washingtonu.

Článek

Bondsovo jméno se skloňovalo ve všech pádech už o víkendu. Kontroverzní pálkař, který čelí nařčení z vědomého užívání steroidů, v souboji se San Diegem odpálil svůj 755. homerun a vyrovnal tak Aaronův rekord. O tom, jak je jeho úspěch za mořem vnímán, ale nejlépe svědčí chování komisaře ligy Buda Seliga. O víkendu totiž padly ještě dva milníky, Alex Rodriguez jako nejmladší hráč všech dob dosáhl mety 500 homerunů a veterán Tom Glavine se dostal do elitního klubu nadhazovačů s 300 výhrami. Těmto dvěma Selig osobně pogratuloval, Bonds se ze svého zápisu do historie radoval sám. A navíc, ani jeho odpal San Franciscu nepomohl - Giants prohráli v San Diegu všechny tři zápasy a potvrdili tak své postavení nejhoršího mužstva Západní divize Národní ligy. Sérii proher přerušili až včera, kdy na svém stadionu přivítali Washington: zápas rozhodla až 11. směna, v níž svým odpalem zařídil Obrům vítězství Randy Winn. Úkol zastavit pálkaře hostů dnes připadne levákovi Barrymu Zitovi. Devětadvacetiletému nadhazovači se letos nedaří navázat na loňskou úspěšnou sezonu, v níž si připsal 16 výher. Červenec ukončil dvěma nepovedenými zápasy proti Milwaukee a Floridě, po kterých si zhoršil bilanci na 7-10 a průměr bodů na zápas mu stoupl až na 5.28. Před týdnem se ale blýskl: na stadionu Los Angeles Dodgers vydržel téměř šest směn, během nichž povolil domácím hráčům pouhý jeden oběh.

Včerejší prohra Washingtonu v San Franciscu ukončila nejlepší letošní sérii tohoto týmu. Nationals minulý týden dokázali, že v MLB nejsou jen do počtu. Doma totiž odehráli dvě série proti Cincinnati a St. Louis a všech šest zápasů dokázali vyhrát. I přesto zůstává mužstvo z hlavního města nejslabším týmem Východní divize. Důvody jsou nasnadě; Nationals chybí několik nadhazovačů, včetně jindy vynikajícího Pattersona, a podobně jako v minulosti mají slabou pálku, letos vůbec nejslabší ze všech týmů. O to těžší práci dnes bude mít nadhazovač Mike Bacsik - nejen, že se nebude chtít zapsat do historie jako člověk, kterému odpálil Bonds svůj rekordní homerun, ale navíc se nemůže spoléhat na podporu od svých spoluhráčů na pálce. Je ovšem pravda, že v minulých týdnech se mu jí dostalo. Poslední čtyři zápasy odházel Bacsik výborně, s průměrem 2.05 oběhu za devět směn, a pálkaři Nationals si navíc připsali 20 bodů. Výsledkem tak byla bilance 3-0 pro nadhazovače, který se dnes postaví San Franciscu.

Dnes by ale ze hřiště jako vítěz odcházet neměl, alespoň podle bookmakerů, kteří na San Francisco vypsali kurs 1.67. Myslíte si, že hostující Washington odčiní včerejší porážku a zvítězí? Potom si vsaďte na hosty, kurs je 2.25.

Reklama