Hlavní obsah

Hingisovou čeká v Los Angeles nebezpečná Indka

Souboj dvou odlišných tenisových stylů uvidí dnes diváci v Los Angeles. Proti Indce Mirzaové se postaví trpělivá Martina Hingisová, která se před týdnem vrátila na kurty po zranění.

Článek

Zánět kyčle, kvůli kterému se bývalá světová jednička mimo jiné odhlásila z Rolland Garros, byl první velkou nepříjemností od vydařeného loňského comebacku švýcarské tenistky. Snoubenka Radka Štěpánka po téměř dvouměsíční pauze neuspěla ani ve Wimbledonu, kde vypadla ve třetím kole s Američankou Granvilleovou. Po slavném turnaji si dala na měsíc další pauzu a objevila se až minulý týden v americkém San Diegu. V prvním kole porazila nebezpečnou Nizozemku Krajicekovou. "Je to poprvé od března, kdy se zase cítím ve své kůži. Jsem čerstvá a znovu mám motivaci," prohlásila spokojená Hingisová. S turnajem se ale rozloučila hned v dalším kole po prohře 1-6 7-6 6-3 s krajankou Schnyderovou, přestože v rozhodující sadě vedla už 3-1.

Po přesunu do Los Angeles měla Švýcarka v prvním kole volný los. Nyní ji čeká Indka Sania Mirzaová, která v Kalifornii už stihla potvrdit svou slušnou formu. Dvacetiletá Mirzaová preferuje rychlejší povrchy, na kterých si už před dvěma i přes svůj nízký věk připsala několik úspěchů. Loňská sezona se jí příliš nevyvedla, letos ale znovu prokazuje svou příslušnost ke světové špičce. Na začátku roku se v Hobartu a Pattaye dokázala dostat do semifinále. V Dauhá ale ani nenastoupila proti Bondarenkové a další více než dva měsíce se na kurtu neobjevila. Návrat po zranění se jí příliš nevyvedl, nedařilo se jí na antuce ani na trávě v Birminghamu, Hertogenboschi a Wimbledonu, s přechodem na americké betony se jí ale forma vrátila. V Cincinnati došla do semifinále, kde ji vyřadila skvělá Ruska Čakvetadzeová. Na ní nestačila ani o týden později, tentokrát ve finále turnaje ve Stanfordu, a ostudu si rozhodně neutrhla ani v San Diegu, kde porazila Peerovou, Daniilidouovou a Safinovou a skončila až na raketě Rusky Šarapovové. Mirzaová se navíc už dokázala aklimatizovat i v Los Angeles. Na rozdíl od Hingisové si účast ve druhém kole musela vybojovat, což se jí povedlo po vítězství 6-3 6-2 nad kvalifikantkou Wozniakovou.

Obě tenistky se už na kurtech potkaly třikrát. Pokaždé loni - nejprve v Dubaji uspěla Hingisová, která ke konci sezony dokázala Mirzaovou porazit podruhé, tentokrát jednoznačně 6-1 6-0 před publikem v Kalkatě. O týden později už se ale dočkala i Indka. První set v Soulu sice prohrála, zápas ale obrátila a zvítězila 4-6 6-0 6-4. Podle bookmakerů by Mirzaová měla uspět i dnes, proto na ni bookmakeři vypsali kurs 1.70. Myslíte si, že dnes zvítězí zkušenosti Hingisové? Potom si vsaďte na ni, kurs je 1.86.

Reklama