Hlavní obsah

Montreal uvidí souboj mladíků

Eurotip.cz

Ve druhém kole turnaje série Masters se dnes utkají dva ještě donedávna teenageři. Skot Andy Murray a Ital Fabio Fognini se spolu ještě na okruhu ATP neutkali; kdo zvítězí v prvním vzájemném souboji?

Článek

Nadějnému Skotskému tenistovi vyšel vstup do sezony na výbornou. Na tvrdém povrchu v katarském Doha porazil cestou do finále Nikolaje Davyděnka či Maxe Mirného, ale Chorvat Ljubičič už byl nad jeho síly. Na Australian Open došel do osmifinále, kde jeho cesta skončila na raketě Rafaela Nadala. V San Jose slavil 20letý Skot svůj letošní první triumf, když ho nezastavila ani jména jako Andy Roddick nebo Ivo Karlovič. O týden později v semifinále v Memphisu mu však Američan Roddick porážku oplatil. V semifinále dalšího turnaje na tvrdém povrchu byl nad jeho síly Novak Djokovič. V Miami se rodák z Dunblane probojoval opět mezi nejlepší čtyři a znovu vyhořel se Srbem Djokovičem.

Po dvou neúspěšných turnajích v Římě a Hamburgu si aktuálně 14. hráč světa přivodil nepříjemné zranění zápěstí, kterého ho vyřadilo na téměř tři měsíce ze hry. Ve včerejším zápase prvního kola proti Robi Gineprimu mu však comeback vyšel skvěle. „Byl to těžký zápas. Navíc jsem se trápil s topspinovým forehandem, ale podával jsem opravdu dobře. Necítil jsem žádnou bolest v zápěstí, ale ještě nějaký čas potrvá, než získám jistotu. Hrál jsem v pohodě a bez jakéhokoliv stresu,“ dodal po zápase Murray.

Italský tenista Fognini se účastní letos teprve svého pátého turnaje ATP. V Acapulcu vypadl v první kole s Nicolasem Devilderem, v Barceloně prohrál s Nicolasem Almagrem a na Roland Garros nestačil na Juana Monaca. V nedávno skončeném turnaji v rakouském Kitzbuhelu dosáhl svého maxima, když prošel až do třetího kola, kde skončil na raketě krajana Seppiho. V challengerech je 139. hráč světa celkem úspěšný. Do finále se probojoval v San Remu, Furthu a Santiagu de Chile.

Podle sázkové kanceláře bwin je favoritem zápasu Skot Andy Murray, na jehož výhru vypsali bookmakeři kurs 1.12. Pokud věříte ve výhru Itala Fogniniho, je tu pro vás kurs 4.57.

Reklama