Hlavní obsah

Slavia chce změřit síly s Ajaxem

Eurotip.cz

Bezbrankovou remízou skončilo minulý týden utkání Žilina - Slavia. Dnes si oba celky vymění rol. Na Strahově budou jako domácí vedeni Slávisté. Ti na Slovensku uhráli slušný výsledek, ale zároveň díky pohárové matematice dosti ošidný. Vstřelí-li totiž slovenský mistr v Praze branku, pak musí Slávisté k postupu dát o gól více.

Článek

Sešívaní by dnes i přes ne moc atraktivního soupeři měli mít v hledišti větší podporu než se předpokládalo. Marketing klubu totiž rozhodl o tom, že za částky, které televizní společnosti nabízeli, neprodává vysílací práva. V televizi tedy vystoupení druhého celku loňského ročníku Gambrinus ligy dnes neuvidíte. Jedinou šancí je tady, vyrazit přímo na stadion. Podle posledních předpokladů se očekává necelých 10 tisíc diváků. „Věřím, že nám fanoušci vytvoří skvělou atmosféru a že poženou hráče dopředu. A snad nás dotlačí k postupu,“ doufá trenér Karel Jarolím.

Většina z nich jistě požene domácí k postupu do třetího předkola, kde se vítěz tohoto dvojzápasu střetne se slavným Ajaxem Amsterdam. „Samozřejmě, že se nechceme připravit o tak výjimečné zápasy, jaké se v pohárové Evropě hrají. Taky proto musíme dát Žilině minimálně jeden gól a jít na Ajax,“ řekl útočník Stanislav Vlček, který o víkendu rozhodl svou brankovou o vítězství Slavie v Jablonci. „To nás před pohárovou odvetou hodně povzbudilo,“ dodal kapitán.

Podporu v hledišti však budou mít jistě žilinští. Ti si účast ve 2. předkole zajistili dvěma těsnými vítězstvími o gól s lucemburským Dudelange. Zajímavý byl především odvetný zápas, který se odehrál na Slovensku, v němž soupeř Slavie inkasoval dokonce čtyřikrát, přesto dokázal vstřelit o jednu branku více. Na žilinské poměry to však není nic zvláštního, nýbrž tento celek hraje vždy velmi ofenzivně. Tato taktika mu prozatím nese ovoce i v novém ročníku ligové soutěže, ve kterém si během čtyř kol připsal dvanáct bodů se skóre 14:4.

Celek s touto střeleckou potencí je jistě velmi nebezpečný, tím spíše na hřišti soupeře, kde vstřelená branka je velmi cenná a dnes by mohla rozhodnout. „To velké nebezpečí, že by nám Žilina mohla dát gól, si všichni uvědomujeme. Proto musíme vzadu hrát hodně obezřetně. A my vepředu se budeme muset snažit, abychom to na domácím hřišti k té trefě do žilinské sítě dotáhli,“ nastínil plány kanonýr Vlček.

Utkání má favorita v podobě Slávistů, na jejich vítězství v normální hrací době si můžete vsadit u společnosti bwin s kursem 1.35. Máte-li pocit, že Slavia utkání nezvládne a s Ajaxem si v příštím týdnu zahraje Žilina, pak si vsaďte na její postup s kursem 3.05.

Reklama