Hlavní obsah

Prolomí Mathieu nelichotivou bilanci s Nadalem?

Eurotip.cz

Tenisový podnik série Masters v Montrealu dnes pokračuje zápasy třetího kola. Španěl Rafael Nadal narazí již pošesté v kariéře na Francouze Paula-Henriho Mathieu.

Článek

Poprvé se oba hráči potkali v roce 2003 v Hamburku, kde byla úspěšnější aktuální světová dvojka. Před dvěma lety zde v Montrealu opět zvítězil Nadal. Loni na sebe měla tato dvojice opravdu štěstí, když se střetli hned třikrát. V Marseille, Dubaji i Roland Garros však Mathieu opět nenašel recept na svého soka a ve všech případech prohrál. Poslední dva zápasy mu ale daly alespoň trochu naděje, když pokaždé vyhrál jeden set.

Rafael Nadal letos zvítězil na turnajích série Masters v Indian Wells, Monte Carlu, Římě, Barceloně a na Roland Garros. Ve Wimbledonu prohrál až ve finálové pětisetové bitvě s Rogerem Federerem. Jediný ne příliš povedený turnaj odehrál Rafa před Wimbledonem - na trávě v anglickém Queen´s Clubu, kde ve čtvrtfinále podlehl Francouzi Nicolasi Mahutovi. Na svém zatím posledním turnaji v Německém Stuttgartu si připsal další triumf, když v jeho průběhu neztratil ani set a ve finále zdolal Švýcara Wawrinku.

Po volném postupu z prvního kola se rodák z Mallorky poprvé v kariéře střetl s Rusem Maratem Safinem. První set vyhrál 21letý Španěl až v tie-breaku, ale ve druhém nadělil bývalé světové jedničce nepopulárního kanára.

„Zde v Motrealu jsem neprohrál již 7 zápasů v řadě. Proti Maratovi se hraje obtížně, protože do každého míčku dává neuvěřitelnou sílu,“ říká sebevědomý Nadal, který v Montrealu zvítězil již v roce 2005.

Jeho dnešní soupeř nezačal sezonu příliš úspěšně, když skončil hned v prvním kole na Australian Open. Na začátku března došel do třetího kola v Indian Wells, kde nestačil na Davida Nalbandiana. Na posledním tvrdém turnaji v úvodu sezóny skončil 23. hráč světa v osmifinále v Miami na raketě Andy Murrayho.

Poté však přišla antuka a zlepšení, v posledním dubnovém týdnu ovládl podnik v Casablance, kde nenašel přemožitele. Následně došel do semifinále v Estorilu, ve kterém však musel skrečovat s krajanem Gasquetem. Ve Wimbledonu cestou do osmifinále vyřadil Radka Štěpánka, Davida Ferrera či Ivana Ljubičiče. Před měsícem si rodák ze Štrasburku připsal výhru na turnaji v Gstaadu, kde ve finále porazil Itala Seppiho. Poslední zápas tady v Kanadě skončil hladkým vítězstvím nad Chorvatem Ančičem.

Španěl Nadal je ve většině zápasu favoritem a ani dnes tomu není jinak. Na jeho výhru vypsala sázková kancelář bwin nízký kurs 1.06. Bookmakeři naopak vůbec nevěří v úspěch Francouze Mathieu, na kterého si můžete vsadit v kursu 5.90.

Reklama