Hlavní obsah

Hewitt vyzve Slováka Hrbatého

V dalším zápase třetího kola tenisového turnaje v Montrealu se podíváme na duel Lleytona Hewitta a Dominika Hrbatého, který senzačně vyřadil v minulém kole sedmého hráče světa Tommyho Robreda.

Článek

Oba hráči se spolu utkali zatím dvakrát a pokaždé z toho bylo vítězství Australana. V roce 2005 na US Open, ani o rok později na Roland Garros prohrál slovenský tenista 0:3 na sety.

Hewitt vstoupil do letošní sezony vypadnutím ve druhém kole v Adelaide a na svém domácím Australian Open skončil v kole třetím s Fernandem Gonzalezem. Na konci února ale zvítězil na turnaji v Las Vegas, kde vyřadil například Španěla Lopeze, Marata Safina nebo finále Rakušana Melzera. Dobrou formu potvrdil rodák z Adelaide semifinálovou účastí v Hamburku a Poertschachu, kde vypadl s Rafaelem Nadalem, respektive Gaelem Monfilsem. Na Roland Garros byl v osmifinále nad jeho síly opět Španěl Nadal a ve Wimbledonu vypadl znovu mezi nejlepšími šestnácti se Srbem Djokovičem.

Australan, který se již v lednu rozešel s trenérem Rogerem Rasheedem, nedávno angažoval nového kouče Tonyho Roche, který měl dříve na starosti hráče jako Roger Federer, Pat Rafter či Ivan Lendl.

„Myslím si, že by měl být více variabilní. Ne tak čitelný a rovněž více agresivní. Také musíme hodně zapracovat na servisu. Nedělal bych tuto práci, pokud bych si myslel, že Lleyton nemůže být opět světovou jedničkou,“ říká nový trenér Roche.

Změna aktuálně 26letému Hewittovi jak vidno prospěla, protože v dosavadním průběhu turnaje porazil 17. hráče světa Juana Carlose Ferrera a světovou devítku Američana Jamese Blakea.

29letý Slovenský tenista, který loňský rok zakončil již potřetí za sebou v TOP 25 žebříčku ATP, neprožívá zrovna povedenou sezonu. Začátek roku ještě nebyl tak špatný - po vypadnutí ve druhém kole v Adelaide a v Auclandu došel rodák z Bratislavy do třetího kola na Australian open, kde nestačil na aktuálně 38. hráče světa Maria Ančiče. Na konci února vypadl ve druhém kole na tvrdém povrchu v Dubaji.

Až v polovině dubna přešel přes první kolo, když v Monte Carlu vyřadil Španěla Portase. O týden později došel Hrbatý do čtvrtfinále antukového turnaje v Casablance, kde nestačil na Alberta Montaňese. Od té doby na turnaji ATP nepřešel nikdy přes úvodní kolo. Povedlo se mu to až nyní v Montrealu, kde si poradil s Němcem Kohlschreiberem a v kole druhém překvapil již zmiňovanou výhrou nad Tommy Robredem.

Podle sázkové kanceláře bwin je favoritem utkání Lleyton Hewitt, na jehož výhru je kurs 1.17. Pokud věříte v další překvapení v podání Dominika Hrbatého, je tu pro vás pěkný kurs 3.88.

Reklama