Hlavní obsah

Slavia hraje tentokrát s Plzní

Hokejisté Slavie mají dnes na programu třetí souboj v rámci Tipsport Cupu. V Edenu přivítají celek HC Lasselsberger Plzeň, který v úterním zápase přehrál v poměru 3:2 České Budějovice.

Článek

Slavia prošla během přestávky nezvyklou přestavbou; tým z Edenu změnil svoji koncepci a místo drahých posil hledal nové hvězdy mezi mladými a to převážně ve vlastní líhni. Mužstvo opustilo hned několik zkušených hráčů; do švédského Färjestadu odešel obránce Dominik Graňák, nejistý je osud Petra Kadlece, jehož přestup do Omsku nebyl prozatím dotažen do konce, pryč je už další obránce Lotyš Maris Jass. I útok doznal několik odchodů; největším oslabením bude pravděpodobně odchod Vladimíra Sobotky, který odešel do Bostonu Bruins. Ve Slavii rovněž skončili Radek Dlouhý, Lukáš Hronek a Lukáš Havel.

Posilami do obrany se naopak stali Roman Němeček ze Znojma a Karol Svoboda, jenž podával loni velmi dobré výkony ve slovenské Skalici, kde se stal vůbec nejproduktivnějším obráncem. Útok posílil pouze Tomáš Micka z Ústí nad Labem. Hodně práce tak budou mít jistě i nadějní mladíci. Už loni se velmi dobře prezentovali Roman Červenka s Jiřím Doležalem. Letos šanci rozhodně dostanou Vladimír Růžička mladší, Lukáš Endál, Jakub Sklenář, Jiří Jebavý a Jakub Šulc. Dvojkou v brance bude mladý Fin Vitali Taskinen, jenž bude krýt záda Adamu Svobodovi.

V tomto novém složení už Slávisté odehráli dvě pohárové utkání. Svěřenci Vladimíra Růžičky nejdříve podlehli v poměru 2:5 Znojmu a v pondělí porazili 3:2 Mountfield České Budějovice. „Strašně mě těší, jak výborně jsme celý zápas odehráli,“ řekl těsně po utkání brankář Adam Svoboda, jehož dnešní start na postu jedničky není zcela jistý. V brance totiž dostane pravděpodobně stejně jako proti Znojmu příležitost Vitali Taskinen.

Plzeň si letos vytyčila jasný cíl - napravit poslední neúspěšné sezony. Tomu šli v plzni v přestupním období naproti novými posilami. Největší novou hvězdou je bezpochyby Tomáš Vlasák, pro kterého bude dnešní utkání pikantní tím, že právě ve Slavii zažil několik velmi úspěšných sezon. Proti Budějovicím se Vlasák předvedl dvěma brankami, přičemž druhý gól zaznamenal ze své parádní disciplíny - trestného střílení.

Tento kanonýr hraje v lajně s další posilou a shodou okolností rovněž bývalým Slávistou - Tomášem Divíškem. Do dnešního utkání však ani jeden z nich nezasáhne „Naše lajna dostala volno. Plán je takový, že se budeme střídat, aby každý nehrál všechna přípravná střetnutí, bere to totiž hodně sil. Podívat se ale půjdu,“ řekl Vlasák. Kromě nich Lasselsberger do nové sezony angažoval obránce Angela Nikolova z Litvínova a Stanislava Jasečka s Janem Dreslerem z Vítkovic. Krýt záda Romanu Málkovi pak přišel další bývalý hráč Litvínova Kamil Jarina.

Utkání má favorita - na Slavii si můžete vsadit u společnosti bwin s kursem 1.70. Kurs na remízu má hodnotu 4.50 a na vítězství Plzně vypsali experti bwin kurs 3.35.

Reklama