Hlavní obsah

Roddick se utká s Djokovičem

Eurotip.cz

Už do čtvrtfinále dospěl tenisový turnaj Masters v Montrealu. Podle sázkových kanceláří by souboj mezi Američanem Roddickem a Novakem Djokovičem měl patřit k nejvyrovnanějším. Ještě pikantnější příchuť dává tomuto duelu fakt, že se jedná o jejich první vzájemný zápas.

Článek

Rodák z Omahy vstoupil do sezony opravdu skvěle. Do semifinále došel na Australian Open a v San Jose. Podařený začátek roku na tvrdém povrchu korunoval 24letý Američan finálovou účastí v Memphisu a na turnaji v Indian Wells ho zastavil až v semifinále Rafael Nadal. Po nečekaném vypadnutí hned v prvním kole na Roland Garros s Rusem Igorem Andrejevem si Roddick zpravil chuť na trávě v anglickém Queensu, kde ve finále porazil Francouze Nicolase Mahuta. Ve Wimbledonu prohrál pětisetový maratón s Richardem Gasquetem. Po semifinále v Indianapolisu vyhrála bývalá světová jednička turnaj ve Washnigtonu, kde si ve finále poradila s Johnem Isnerem.

Cestou do dnešního čtvrtfinále vyřadil aktuálně 3. hráč světa Francouze Clementa a v posledním zápase Kypřana Marcose Baghdatise, čímž dosáhl svého čtyřstého vítězství na okruhu ATP.

Tolik vítězství rozhodně prozatím nemá jeho dnešní soupeř. Hvězda Srba Djokoviče začala stoupat až v poslední době. Na začátku sezony rodák z Bělehradu nenašel přemožitele na turnaji v Adelaide. Na Australian Open by jistě došel dál, ale v osmifinále narazil na famózního Rogera Federera, kterému podlehl. Další slušný výsledek si teprve 20letý tenista připsal semifinálovou účastí v Rotterdamu, kde nestačil na Rusa Južného.

V březnu prohrál ve finále v Indian Wells s Rafaelem Nadalem, ale o týden později v Miami mu porážku oplatil, přidal ještě skalp dua Andy Murray - Guillerma Caňas a radoval se z druhého letošního titulu. Na konci dubna zvítězil aktuálně čtvrtý hráč světa na turnaji v Estorilu, kde ve finále porazil Richarda Gasqueta. Na Roland Garros i ve Wimbledonu nestačil v semifinále na Rafaela Nadala. Poslední turnaj v Umagu mu příliš nevyšel, když skončil ve druhém kole na raketě neznámého krajana Troickiho.

Ve včerejším zápase si Srbský tenista poradil s montrealským finalistou z roku 2003 Davidem Nalbandianem. „Dnes jsem hrál opravdu skvěle. Ve středu jsem měl den volna, a tak jsem hodně trénoval a zlepšoval některé věci, což se mi nakonec podařilo zúročit i v zápase. Proti Roddickovi jsem ještě nikdy nehrál, ale bude to rozhodně těžký zápas. Věřím si, tvrdý povrch je můj oblíbený,“ dodala nejrychleji stoupající hvězda na okruhu ATP.

Mírným favoritem je podle sázkové kanceláře Srb Novak Djokovič, na jehož výhru je kurs 1.75. Na vítězství Američana Roddicka vypsali bookmakeři kurs 1.85.

Reklama