Hlavní obsah

Bolton čeká na úvod posílený Newcastle

Eurotip.cz

V jednom z dnešních úvodních zápasů Premier League na sebe narazí loni sedmý Bolton a ambiciózní Newcastle. Ten má po loňské sezoně co napravovat, před rokem totiž skončil až třináctý.

Článek

Hráči obou mužstev se budou chtít vytáhnout před svými novými trenéry. Na lavičku Boltonu se postaví bývalý trenér Liverpoolu Sammy Lee. Novým koučem Newcastlu je Sam Allardyce, který trénoval 8 let právě Bolton.

Přestupové období bylo letos nejrušnější v Anglii a Bolton přispěl rovněž velkou měrou. Do týmu přišli obránci Gerald Cid (Bordeaux, zdarma), Jlloyd Samuel (Aston Villa, zdarma). Záložní řadu posílili Blerim Dzemaili (FC Curych), Gavin McCann (Aston Villa, £1mil.), Danny Guthrie (Liverpool, hostování), Mikel Alonso (Real Sociedad, hostování), Christian Wilhelmsson (Nantes, £2m), a útočníci Zoltan Harsanyi (FC Senec), Heidar Helguson (Fulham), Daniel Braaten (Rosenborg). Mužstvo naopak opustili byli Quinton Fortune, Cesar Martin, Henrik Pedersen, David Thompson a do Chelsea odešel reprezentační obránce Izraele Tal Ben Haim.

Do dnešního utkání by neměla zasáhnout skandinávská dvojice Daniel Braaten a Christian Wilhelmsson, kteří nehráli v přípravných zápasech a stále nejsou úplně fit. V útoku si pravděpodobně vedle Nicolase Anelky odbude premiéru Heidar Helguson. Obránce Ricardo Gardner má problémy s kolenními šlachami, záložník Stelios Giannakopoulos se zotavuje z operace kýly a ani Joey O'Brien ještě není zcela zdráv. Záložník Gary Speed si zahraje proti klubu, ve kterém strávil 6 let.

„Doufám, že diváci vřele uvítají svého bývalého kouče Allardyceho. Jeho Newcastle bude určitě skvěle organizovaný a výborně fyzicky připravený. Mají kvalitu na všech postech, a proto nás nečeká jednoduchý zápas,“ říká kouč domácích Lee.

Ani Newcastle nebyl v létě nečinný a do týmu přišlo několik výrazných posil. Z Middlesbrough přišli útočník Mark Viduka, z Manchesteru City záložník Joey Barton a z Manchesteru United další forvard Alan Smith. Obranné řady se rozrostly o Davida Rozenhala (Paris St. Germain, £2.9mil.), Geremiho (Chelsea, zdarma), Claudia Cacapu (Lyon, zdarma) a Jose Enriqueho (Villarreal, £6.5mil.).

Tým naopak opustili záložník Scott Parker (West Ham, £7mil.), obránce Titus Bramble a záložník Antione Sibierski (oba Wigan Athletic, zdarma), dále Alan O'Brien (Hibernian, zdarma), Američan Oguchi Onyewu nebo český brankář Pavel Srníček.

Kouč hostí doufá v dobrý start do sezony i přesto, že se bude muset obejít bez několika klíčových opor. Do útoku by měl nastoupit Mark Viduka, jehož může podporovat třeba Shola Ameobi, protože Michael Owen nemůže nastoupit kvůli problémům se stehnem. Spolu s Owenem se do lehkého tréninku zapojil i záložník Emre a obránce Babayaro, ale ani jeden z nich by dnes neměl nastoupit. Trenér Allardyce nemůže rovněž nasadit zraněného brankáře Givena. Záložníka Damiena Duffa nepustí do zápasu problémy s kotníkem a nenastoupí ani Joey Barton. Start posil Cacapy a Enriqueho je nepravděpodobný. Debutovat naopak mohou David Rozhenal, Geremi, nebo Alan Smith.

Podle sázkové kanceláře bwin je mírným favoritem domácí Bolton, na jehož výhru vypsala kurs 2.30. Na vítězství Newcastlu určili bookmakeři kurs 2.85. Pokud věříte, že zápas skončí remízou, znásobíte svůj vklad kursem 3.20.

Reklama