Hlavní obsah

Bazaly uvidí letošní premiéru

Nejlepším možným způsobem vstoupili do nové sezony Gambrinus ligy hráči ostravského Baníku. Hráči trenéra Večeři si ze hřiště Bohemians přivezli všechny body za výhru 2:0. Budou se dnes jejich fanoušci radovat i při domácí premiéře?

Článek

Souboj Ostravy s pražským ligovým navrátilcem byl jedním ze soubojů, kvůli kterým se vyplatilo přijít na stadion. Hosty před sezonou mnozí pasovali do role černého koně a Baník hned v úvodním zápase potvrdil, že se s ním letos musí počítat. Díky gólům Svěrkoše a Magery získala Ostrava své první tři letošní body a hned se vyhoupla do čela tabulky. „Začali jsme poměrně dobře, ale po gólu jsme trochu vyklidili pozice. Ztratili jsme pár míčů, hráli jsme komplikovaně. ... Po přestávce jsme se zatáhli a kolem šedesáté minuty se utkání lámalo. Hrálo se nahoru dolů a my nevyužili šance Svěrkošem a Mišinským. Rozhodli jsme až napotřetí a pak už jsme utkání kontrolovali,“ okomentoval utkání trenér Karel Večeřa. „První zápas bývá dost specifický, mezi přáteláky a ligou je zřejmý rozdíl. Kluci byli ve velkém očekávání, a o statně naši fanoušci také. Zvládli jsme to, ale to byl pouze první krůček. Teď nás čeká ten další a věřím, že k jeho zdolání nám pomohou fanoušci tak jako v Praze,“ dodal pro klubové stránky.

O podporu fanoušků se kouč domácích bát zřejmě nemusí, je ovšem otázkou, jak si Baník povede na hřišti. Soupeřem mu totiž bude Most, který je zatím pro soupeře velikou neznámou. Severočeši letos vsadili na cizince. V kádru jich mají 16 a v prvním kole se jich v základní sestavě objevilo hned pět. "Vůbec jsme ty hráče neznali, jen Mendyho. Nikdo nevěděl, co udělají," řekl po utkání útočník Plzně Vítězslav Brožík. Jeho mužstvo si z Mostu odvezlo bod za remízu 1:1, Most se ale vůbec neukázal ve špatném světle. "Čekal jsem, že Most bude mít rychlejší, agresivnější a dá se říct i lepší mužstvo než loni. To se nakonec v podstatě splnilo," pochválil po zápase domácí tým kouč Plzně Levý.

Při své domácí premiéře by se podle bookmakerů měli radovat hráči Ostravy, na které společnost bwin vypsala kurs 1.35. Myslíte si, že Most uhraje na Bazalech alespoň bod? Potom si vsaďte na neprohru hostů, kurs na ni je 2.38.

Reklama