Hlavní obsah

Manchester United začne sezonu s Readingem

Na svůj loňský triumf v Premier League chtějí před dnešní sezonou navázat hráči Manchesteru United. Ďáblové mohou své ambice potvrdit poprvé dnes, kdy přivítají soupeře z Readingu.

Článek

V přestupovém období United ještě zkvalitnili mistrovskou sestavu. Do týmu přišel z Bayernu Mnichov záložník Owen Hargreaves, ze Sportingu Lisabon mladý krajní záložník Nani a další mladík - Anderson z Porta. Poslední posilou je Argentinský útočník Carlos Tevez z West Hamu. Z kádru naopak odešli brankář Tim Howard (Everton), Kieran Richardson (Sunderland), útočník Alan Smith (Newcastle) a také mladý italský útočník Giuseppe Rossi (Villareal).

Letošní sezona se ještě pořádně nerozběhla a domácí už slavili zisk první trofeje. Minulý týden na stadionu ve Wembley se tým Alexe Fergusona utkal s Chelsea o Pohár charity. Skóre otevřel v 35. minutě Ryan Giggs, ale o 10 minut později srovnala posila Blues Florent Malouda. Další branky už nepadly a na řadu přišel penaltový rozstřel. V něm brankář Edwin van der Sar chytil všechny tři pokusy Modrých, a tak se ze zisku Community Shield radovali hráči United.

Pouze na lavičce začnou první ligový zápas nové posily Carlos Tevez, Nani, Owen Hargreaves a Anderson. Záložník Paul Scholes měl po posledním přátelském zápase problémy s kolenem, ale už je v pořádku. „Letos už nebudu hrát za reprezentaci, takže budu mít více času na odpočinek. Určitě mi to pomůže v závěru sezony, kdy jde do tuhého,“ říká Scholes. Vedle 32letého Brita si zahraje Michael Carrick, za kterého bude připraven zaskočit John O´Shea. Gary Neville stále nemůže hrát, a tak jeho místo zaujme Wes Brown. V obraně se vedle Mikaela Silvestreho nepředstaví Gabriel Heinze, který jedná o svém odchodu s konkurentem z Liverpoolu. Malá nejistota visí nad startem Christiana Ronalda, ale Portugalec by měl být v pořádku, a tudíž bude moci pokračovat v úspěšné spolupráci s útočníkem Waynem Rooneym.

Trenér Readingu Steve Coppell vsadil na složení týmu z minulé sezony, což vyústilo ve skromný počet přestupů. Klíčový hráč Steve Sidewell přestoupil do Chelsea a ve středu zálohy ho nahradí Emerse Fae z Nantes, který stál 2,5 miliónů liber, což je klubový rekord. Do dnešního zápasu nezasáhne loňský nejlepší střelec Readingu a hvězda anglického mužstva do 21 let Leroy Litta. Zranění rovněž nepustí do hry záložníky Glena Littla, Bobbyho Conveye a obránce Ibrahima Sonka. Dobrou zprávou je, že se do branky postaví již zotavený Marcus Hahnemann.

„Minulou sezonu jsme ukázali, že dokážeme hrát s každým. Jsme si vědomi útočné síly United, a proto si musíme dávat velký pozor především v obraně,“ říká kapitán Graeme Murty.

Na výhru domácího Manchesteru vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.20. Jasným outsiderem je podle bookmakerů hostující Reading, na který vypsali vysoký kurs, rovných 12.00. Na remízu je kurs 5.50.

Reklama